Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța
TAXA PE OXIGEN SE TRANSFORMĂ ÎN TAXA PE GUIȚAT A DOAMNEI FIREA

TAXA PE OXIGEN SE TRANSFORMĂ ÎN TAXA PE GUIȚAT A DOAMNEI FIREA(546)


Taxa pe oxigen inițiată de doamna Gabriela Firea, primarul orașului București, capitala țării ești, se transformă în taxa pe guițat. Obligată să își țină câteva minute respirația, Gabriela Firea a fost convinsă, în cele din urmă, să renunțe la taxa pe oxigen, care, cu mândrie patriotică, îi poartă numele. Taxa pe oxigen a fost transformată în taxa pe guițat, ca un gest de solidaritate față de situația dramatică în care se află porcul autohton, amenințat cu expulzarea din propria sa ogradă! Între cele două taxe există un punct comun. Amândouă sunt ca porcul. Nu mă miră absolut nimic de vreme ce situația din București, unde dăm și noi, constănțenii, fuguța deseori, e de porc! Ca și la Constanța! Același grad de poluare! Același porc vitregit de soartă!

De când se află în fruntea Primăriei București, doamna Firea este de nerecunoscut! S-a demonstrat că o capitală europeană nu poate fi condusă cu populisme ieftine, cu vouchere aruncate în stânga și în dreapta și mai ales în lipsa clară a oricărei competențe necesare conducerii unui oraș cu 3 milioane de locuitori. Este tot mai vizibil faptul că pălăria numită București este tot mai mare pe capul domniei sale! Ca dovadă, după ce a simțit cum îi joacă în sus și în jos pe cap, a realizat că pălăria este mult prea mare pentru ea! Chiar dacă orgoliul o arde în piept, ca atunci când bei forțat o țuică proastă, Firea a renunțat la taxa OXIGEN! Bine că a coborât la timp cu picioarele pe etajeră, vorba unui șlagăr vechi...Un gest aproape imposibil de imaginat în condițiile în care domnia sa administrează Bucureștiul după bunul său plac!

Gabriela Firea trece peste un vot al Consiliului General, în condițiile în care taxa Oxigen a fost votată de CGMB, anul trecut. 1200 de oameni au achiziționat deja vignietele conform deciziei CGMB în vigoare! Ce se întâmplă cu banii plătiți deja de acești oameni dacă acum Firea renunță la taxă?

Reamintim abținerea consilierilor generali PNL în momentul în care Consiliul General - dominat de PSD și aliații lor - a votat Taxa Oxigen. Poziția PNL rămâne aceeași: trebuie să luăm măsuri urgente pentru îmbunătățirea calității aerului în București, însă soluția nu este să vii cu măsuri fără un studiu de impact clar, fără o analiză prealabilă, fără o strategie.

Acum, Firea ajunge la vorba PNL, care în momentului votului din CGMB i-a cerut Primarului General să prezinte un studiu de impact, o analiză, o notă de fundamentare. Firea nu avea nici atunci și nu are nici acum un studiu de impact.  Ea se ghidează strict în funcție de interesul ei electoral și nu în funcție de interesul bucureștenilor.

Firea a mințit încă de la început, când a estimat că la buget se vor colecta aproximativ 1 miliard de lei din Taxa Oxigen. Ea se baza în special pe faptul că cei care au astăzi mașini Euro 1 și Euro 2 își vor păstra mașinile, ceea ce este absurd. Este evident pentru oricine că o persoană care are o mașină veche de 25 de ani care abia dacă mai valorează 400-500 de euro, va alege să scape de mașină decât să plătească o taxă anuală de 400 de euro!

Firea a făcut această estimare plecând de la premiza că proprietarii celor aproximativ 200.000 de mașini vechi înmatriculate astăzi în București și le vor păstra. Evident, scopul acestei supra-estimări a veniturilor bugetare este acela de a putea cheltui suplimentar bani în prima parte a anului, pe pomeni electorale, vouchere și petreceri în scop electoral.

Vedem deci că tot bugetul pe anul 2020 este construit pe estimări false. Firea a estimat un buget de 10 miliarde de lei. La fel a făcut și în anii trecuți, când a construit un buget pe estimări false, iar la finalul anului se milogea la Guvern să mai primească bani. Nici în acest an nu se vor face investiții în București.

În cei aproape 4 ani de mandat, Gabriela Firea ne-a demonstrat deja că nu este interesată să investească serios în RADET – conductele se sparg aproape în fiecare zi, în RATB – a cumpărat niște autobuze turcești de slabă calitate care stau mai mult stricate, sau în Sănătatea bucureștenilor – nu a fost capabilă nici măcar să pună o cărămidă la Spitalul Municipal despre care ne vorbea în 2016.

Primarul incompetent Gabriela Firea nu a făcut în cei 4 ani de mandat absolut nimic pentru a îmbunătăți calitatea aerului în București. Nu a fost niciodată interesată de confortul și sănătatea bucureștenilor, deoarece ea oricum locuiește în Ilfov, în Voluntari.

Gabriela Firea oferă acum o lecție de manipulare de cea mai joasă speță: primarul general a inventat o interdicție, ca apoi, din postura de salvator, să o anuleze. Adevărul e că populismul și cinismul poate fi întâlnit la toți primarii PSD din țară. PSD nu are nici măcar un singur primar, nici măcar unul, cu care să se laude la nivel național!
  

Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri