Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța

BMW şi Volkswagen cu I.T.P.-uri false, descoperite în Vama Veche(920)


Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit în  punctul de trecere a frontierei Vama Veche două autoturisme, un autoturism marca BMW 525 şi un autoturism Volkswagen Pasat, înmatriculate în Bulgaria, pentru care conducătoii autoturismelor au prezentat la control două certificate de inspecţie tehnică false.

În data de 23.09.2013, în jurul orei 08.20, în punctul de trecere a frontierei Vama Veche s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul român P.C.V., în vârstă de 38 ani, cu domiciliul în Mangalia, care conducea un autoturism marca Volkswagen Pasat, înmatriculat în Bulgaria.Conducătorul auto a prezentat la controlul specific un certificat tip I.T.P. care prezenta indicii de falsificare.
În urma verificărilor a mai rezultat faptul că respectivul autoturism fusese radiat din circulaţie de autorităţile din Spania.

După o jumatate de oră, s-a prezentat în acelaşi loc şi cetăţeanul român S.S., în vârstă de 24 de ani, domiciliat în judeţul Dolj, care călătorea cu un autoturism, marca BMW 525, care a prezentat la control un I.T.P. fals.
Conducătorii autoturismelor au declarat faptul că le-au achiziţionat fără a cunoaşte faptul că documentele în cauză sunt false.

Poliţiştii de frontieră au întocmit cetăţenilor români, dosare penale pentru săvârşirea infracţiunilor de „uz de fals” şi „punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat”, fapte prevazute si pedepsite de art. 291 Cod Penal, respectiv art.85, alin.1 din O.U.G. 195/ 2002.

Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri