Nepoții au adus primăvara în sufletele bunicilor

Nepoții au adus primăvara în sufletele bunicilor(471)


Anotimpul bucuriei a sosit mai devreme la Căminul pentru Persoane Vârstnice. Gărgărițe, flori colorate, materiale textile și mesaje pline de afecțiune au transformat locația într-un atelier dedicat bucuriei primăverii. Vedeta întâlnirii de ieri din cadrul proiectului „Bunicii și nepoții” a fost mărțișorul, simbolul revenirii la viață a naturii.

Sub îndrumarea vârstnicilor, micuții din centrele de plasament au deprins arta confecționării mărțișoarelor. Micile „opere de artă” încărcate cu mesaje emoționante au fost dăruite bunicilor, ceea ce arată că proiectul social derulat la inițiativa Primăriei Municipiului Constanța, prin Direcția Generală de Asistență Socială Constanța creează o legătură emoțională din ce în ce mai puternică între participanți.

Implementat în colaborare cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța, proiectul social „Bunicii și nepoții” se desfășoară săptămânal și are ca scop înlăturarea sentimentelor de singurătate și abandon atât pentru vârstnici dar și pentru copiii din centrele de plasament. În cadrul proiectului au loc activități de socializare, jocuri interactive, muzică, artă sau alte activități antrenante.

--

OMD MAMAIA CONSTANTAjooble.org ziare, stiri