De ce au tras jandarmii 17 focuri de armă

De ce au tras jandarmii 17 focuri de armă(861)


Şaptesprezece focuri de armă au executat jandarmii constănţeni pentru a reţine doi suspecţi care săpau pentru a înţepa conducta de transport ţiţei.

Asfel, astăzi, ora 02.00, un echipaj de jandarmerie care patrula în apropierea conductelor de transport produse petroliere, la aproximativ 10 kilometri de drumul care face legătura dintre localitatea Mircea Vodă şi Lacul Ţibrinu, a observat trei persoane care săpau. Jandarmii au executat somaţiile prin voce, moment în care cei trei au fugit.

Deoarece nu s-au oprit, militarii au executat foc de avertisment în plan vertical, urmat de foc asupra persoanelor respective. Una dintre acestea a fost prinsă, imediat lângă autoturismul de teren cu care au venit, Jeep Grand Cherokee, cu capacitate de aproximativ 5000 de cm, una la aproximativ 700 de metri, iar una a reuşit să dispară. Cei trei au apucat să sape o gropă cu dimensiunea de 50/50 cm şi adâncimea de aprovimativ 40 de centrimetri. La faţa locului au fost găsite unelte pentru săpat, tije metalice pentru sondarea pământului şi două telefoane mobile.

În autoturism jandarmii au găsit un rezervor artizanal cu capacitatea de 1000 de litri, o tijă metalică tip sondă, o motopompă, un furtun cu robinet, două burghie şi o cheie tubulară.
Cele două persoane, F.S., de 26 ani şi A.S., de 32 ani, au declarat că nu ştiu al cui este autoturismul de teren şi că erau în drum spre Cernavodă.

Cei doi au fost predaţi la Secţia 6 Poliţie Rurală Cernavodă pentru continuarea cercetărilor.
 

OMD MAMAIA CONSTANTAjooble.org ziare, stiri