NU EXISTĂ NICIUN CAZ, până la acest moment, de îmbolnăvire cu noul coronavirus în municipiul Constanța!

NU EXISTĂ NICIUN CAZ, până la acest moment, de îmbolnăvire cu noul coronavirus în municipiul Constanța!(588)


Decebal Făgădău : „ Igiena este cea care protejează cel mai bine!”

Pentru a preveni imbolnăvirea cu noul coronavirus, copilașii care au circulat în această dimineață spre școli, cu traseele speciale CT BUS, au fost instruiți cu privire la măsurile suplimentare de igienă pe care trebuie să le ia în această perioadă.

Un cadru medical le-a explicat școlarilor cât de importantă este igiena mâinilor și le-a făcut un scurt instructaj despre modul de folosire a dispenserelor cu dezinfectanți montate în toate unitățile de învățământ.

În această zi, încă 5 persoane (inclusiv un minor) care au venit recent din Italia s-au prezentat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța. Dintre acestea, două persoane, mamă și copil, prezentau simptomele unei răceli și au rămas internate în unitatea spitalicească. Trebuie precizat că doar femeia a călătorit la Florența și că prezenta aceste simpome încă dinainte de a pleca în Italia.

NU EXISTĂ NICIUN CAZ, până la acest moment, de îmbolnăvire cu noul coronavirus în municipiul Constanța.

Constănțenii care vin din zonele unde este instituită carantina și care nu prezintă niciun simptom pot suna la numărul de telefon 0728.111.958 pentru a primi informații și sprijin din partea autorităților, iar ceilalți, recent întorși în țară și care prezintă simptome de îmbolnăvire sunt rugați să sune la numărul unic de urgență 112.

Spitalul Clinic de Boli Infectioase este prins în achiziția centralizata demarată de IGSU la nivel național pe baza OUG 11/2020, cu 20 de camere de izolare gonflabile, costume, măști și 2 filtre de decontaminare.

Camerele de izolare au în componență un sistem filtro-ventilație și de purificare a aerului, un modul de decontaminare, o pompă de umflare – dezumflare și un kit de reparații.

Primăria Municipiului Constanța continuă măsurile de prevenție și face un apel către cetățeni să nu ia în considerare decât informațiile venite de la autoritățile abilitate și să nu cadă pradă dezinformărilor care apar în spațiul public.                   

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri