Bugetul Municipiului Medgidia - prezentat în dezbatere publică

Bugetul Municipiului Medgidia - prezentat în dezbatere publică(405)


Luni, 17 februarie 2020, la Primăria Municipiului Medgidia a avut loc dezbaterea publică cu temele: ”Aprobarea bugetului local de venituri și cheltuieli al municipiului Medgidia pentru anul 2020” și ”Aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli al Clublui Sportiv Medgidia pentru anul 2020”.

Materialul referitor la bugetul municipiului Medgidia a fost prezentant de directorul economic al instituției, Luminița Ivan. La realizarea bugetului s-a avut în vedere asigurarea funcționării normale a tuturor activităților administrației publice locale Medgidia. Luminița Ivan a precizat faptul că bugetul aferent acestui an este mai mare comparativ cu cel de anul trecut fapt care va face posibilă realizarea a numeroase obiective foarte importante. Prioritățile municipalității pentru anul în curs sunt următoarele:
- Dezvoltarea locală cu ajutorul proiectelor şi investiţii noi - pentru crearea de locuri de
muncă;
- Îmbunătățirea infrastructurii rutiere;
- Protecția cetățenilor și a mediului;
- Funcționarea la nivel cantitativ și calitativ superior a serviciilor publice;
- Susținerea educației, sănătății, culturii, sportului și cultelor.

Bugetul este structurat pe două părți, de funcționare și dezvoltare, din care 49% reprezintă bugetul de dezvoltare.

Bugetul de funcționare este de 185.133.245 lei, din care 61.452.444 lei reprezintă veniturile proprii. Cheltuielile totale sunt 186.497.597 lei, diferența provenind din excedentul bugetar de anul trecut.
Bugetul de dezvoltare este structurat astfel: total venituri - 90.916.010 lei. Total cheltuieli - 90.916.010 lei.

Pentru anul în curs a fost prevăzută suma de 3.500.000 lei necesară achitării datoriilor înregistrate în urma proceselor vechilor administrații, pierdute definitiv și irevocabil.

Spitalul Municipal Medgidia reprezintă cea mai importantă unitate sanitară situată în inima Dobrogei, care deservește anual peste un sfert din locuitorii județului Constanța, peste 160.000 de pacienți, atât din municipiul Medgidia cât și din localitățile din întreaga zonă. Spitalul Municipal Medgidia a intrat încă din anul 2016 într-un proces intensiv de reabilitare, modernizare și dotare, devenind din ce în ce mai performant, atât pentru pacienți cât și pentru noii medici care s-au alăturat corpului profesional al unității spitalicești. Astfel, anul acesta, către Spitalul Municipal Medgidia va fi transferată suma de 2.796.790 lei, din care 1.796.790 lei vor fi alocați pentru aparatură medicală.

Pentru anul 2020 bugetul Clubului Sportiv Medgidia este de 4.943.000 lei. Dana Toader, contabil în cadrul clubului a precizat faptul că în acest an bugetul este la același nivel cu cel din anul 2019, asigurând funcționarea optimă a tuturor activităților desfășurate în cadrul Clubului Sportiv Municipal Medgidia.

Deoarece municipiul Medgidia reprezintă o comunitate multietnică cu tradiții culturale, lingvistice și religioase specifice, administrația locală a alocat pentru acest an un buget de 3.000.000 lei pentru reparații și întrețineri în cadrul bisericilor din municipiu.


    
jooble.org