Constănțeni, pregătiți portofelele! “Un nou CET, o gigacalorie mai ieftină” a fost doar o lozincă mincinoasă

Constănțeni, pregătiți portofelele! “Un nou CET, o gigacalorie mai ieftină” a fost doar o lozincă mincinoasă(1393)


Apropierea iernii le dă deja fiori constănțenilor care se gândesc că vor trebui să scoată bani grei din buzunar pentru plata căldurii din apartamente.

Deși în campania electorală de anul trecut USL Constanța promitea “un nou CET, o gigacalorie mai ieftină”, la un an de la acele evenimente, Radu Mazăre a anunțat că, în această iarnă, gigacaloria va costa la fel ca anul trecut.

“Preţul gigacaloriei va rămâne acelaşi, respectiv 358,54 lei. La Constanţa, vom subvenţiona gigacaloria la fel ca şi anul trecut. Faceţi o cruce, pentru că de obicei lucrurile merg prost”, a spus, recent, Radu Mazăre, de parcă la conducerea țării nu s-ar afla USL-ul căruia îi ridica osanale anul trecut .

Din câte se pare, Mazăre a uitat complet că, anul trecut, în plină campanie electorală promitea că proiectul de reducere a facturii la energia termică este unul prioritar pentru Primăria Constanţa. Avea deja și un plan, respectiv, banii obţinuţi în urma preluării acţiunilor Portului Constanţa să fie direcţionaţi pentru subvenţionarea gigacaloriei.

“Este doar una din soluţiile găsite de municipalitate pentru ca locuitorii să nu mai plătească facturi astronomice la întreţinere. S-au început demersurile pentru o a doua soluţie de reducere a preţului gigacaloriei. În şedinţa Consiliului Local Constanţa a fost aprobată hotărârea privind intenţia de preluare de către Consiliul Local Constanţa a CET Palas, aparţinând SC Electrocentrale Bucureşti SA, sucursala Electrocentrale Constanţa. Sunt discuţii la Bucureşti pentru a putea prelua CET-ul la Primărie, pentru ca ulterior să putem face un parteneriat public-privat, având ca scop final reducerea preţului gigacaloriei. Acest demers va fi cumulat cu reducerea preţului gigacaloriei prin subvenţionare, după ce vom reuşi să aducem acţiunile portului la municipalitate”, spunea Mazăre.

Timpul a trecut și nimic din toate acestea nu s-au întâmplat, așa că locuitorii din Constanța vor trebui să plătească și în această iarnă una din cele mai mari gigacalorii din țară.

Cu alte cuvinte, oamenii vor trebui să renunțe, din nou, la mâncare sau îmbrăcăminte pentru a reuși să-și achite facturile la căldură. Mai mult, la un an de la alegeri, se poate spune că lozinca folosită în campania electorală a fost una mincinoasă pentru că USL Constanța nu va construi niciun CET nou, ci încearcă să-l preia pe cel vechi, care a acumulat multe datorii, datorii care ar putea fi plătite tot din buzunarul constănțenilor.

„Lucrurile merg pe un făgaş ireversibil”, a menţionat, zilele trecute și viceprimarul Decebal Făgădău cu privire la trecerea CET-urilor către municipalitatea constănţeană. Acesta a mărturisit însă că procedura durează mai mult decât s-a crezut iniţial. „Durează mai mult decât am preconizat. Cred că o să rezolvăm problema la începutul sezonului rece 2014, dar cel mai optimist scenariu este 2015”, a spus acesta.

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri