SABOTORUL ALECU TUNDE OAIA ȘI BERBECUL!

SABOTORUL ALECU TUNDE OAIA ȘI BERBECUL!(1489)


Deși stă în apă până la gât, sabotorul Alecu tunde oaia și berbecul. Ce este sabotorul și ce vrea el? Întreb și eu pentru un prieten de-al meu mult mai tânăr, care nu știe cu ce se mănâncă sabotajul. Ați sesizat că a fost reintrodus telefonul fără fir în circuitul urban? Eu întreb pentru un prieten de-al meu. El întreabă pentru mine. Alții întreabă de tine.

Toată lumea întreabă de ce și cum a eșuat ranfluarea navei pline full cu berbeci. Nu îi mai pun la socoteală pe berbecii care au făcut tumba cu nava arăbească. Precum proștii care au confundat clarul de lună cu balta lui Dragnea! Unde se împart și acum undițe pentru populație! Încă! Zicea el că o să ne învețe să pescuim ca să nu mai așteptăm pomeni electorale. Nici pe cei care, mă refer la instituțiile noastre abilitate, nu au fost în stare până acum să ne scape de mortăciunile de la bordul naufragiatei.

După ce punem cap la cap totul, constatăm că răspunsurile diferă între ele! Revin cu întrebarea de la început. Ce este sabotorul și ce vrea el? Din povestirile citite în tinerețe rezultă că sabotorul clasic avea ce avea cu armata germană, căreia îi monta câte o roată pe invers sau îi demonta calea ferată bucată cu bucată…

Până la povestea fâsâită cu ranfluarea navei cu oi moarte cu tot, patronul de la GSP, Gabriel Comănescu, avea imaginea unui invincibil. În opinia unora, nimeni și nimic nu-i stătea în cale! Serviciile? Aiurea. Poate serviciile petroliere. El era regele luminii! Până când, deunăzi, a stins-o viceprimarul Babu! Că tot se plânge domnia sa că a fost sabotat în timpul operațiunilor de ranfluare a navei cu mortăciuni!

Comănescu spune că este sabotat! Cine a avut tupeul ăsta? El era doborâtorul de licitații! Licitații? Nu-i face nimeni față, indiferent de natura lor! Comănescu câștigă totul! Comănescu peste tot și acum se împiedică de un ciot! Comănescu ne dă nouă primar la Constanța, lapte pene, ouă! Mă rog, ce-o ieși din primul foraj marin! Dacă nu cumva vor fi două!

Comănescu ranfluează totul! Cu o condiție. Oițele să aștepte în ordine pe mal scoaterea navei la țiplă! Behăitul mic în loc de ciocul mic! Comănescu magnificul! Comănescu GSP, fac tot timpul precizarea asta, ca să nu îl confunde lumea cu celălalt Comănescu, rege și el, dar pe carosabil în materie de asfalt. Băi, frate, nu mai ai unde să parchezi în orașul ăsta de atâția regi, prințese, excelențe și de-alde “Maestre”! Șulfe și românii de pe lângă casă! Unii dintre ei. Ce-au făcut? L-au contestat pe regele Mihai cât a fost în viață și acum își confecționează regii lor din mucava!

Să revenim totuși cu picioarele pe pământ în mijlocul realității doborâtoare de regi. Toată lumea a auzit ce de vrăji face Gabriel Comănescu, mai puțin plata la zi a angajaților săi, dar nimeni nu a văzut ceva concret cu ochii lui care să constituie dovada capacității sale fără de egal...Și când a avut o șansă în plus să facă dovada, știți cum striga cineva “Dovada, Dovada!”, au intrat pe fir sabotorii! Care sabotori, fiind bine direcționați și antrenați, au rupt cablurile de siguranță la nava cu berbecuți. Avem o grămadă de înalte personalități portuare, de căpitani și ofițeri portuari, care scriu frumos despre cât de deștepți sunt dumnealor, dar nimeni nu este în stare să ne scape de sutele de oi moarte intrate deja în putrefacție. Buni teoreticieni, nu spun, dar a început să pută! În curând, și în oraș, dacă se încălzește puțin! Ei vorbesc vorbire și oile umflate de atâta apă au devenit deja un pericol pentru soarta turismului din vara asta!
Ați văzut filmul “Nașul”. Vă amintiți scena în care un individ s-a trezit cu un cap de cal în pat! Așa și turiștii noștri s-ar putea la vară să se trezească cu o jumătate de oaie în brațe! Scârboasă ipoteză, dar, dacă nu luăm măsuri de acum, s-ar putea să avem parte și de alte situații imposibile...

De ce specialiștii lui pește nu pun punctul pe I? Ori de câte ori ne prindem urechile într-o problemă invocăm ca scuză sabotajul. Dăm vina pe sabotori și pe agenturili străine! Stăm și bocim precum baba din povestea drobului de sare! Ne văicărim și ne frecăm cu sare exact la piciorul care nu ne doare! Prea multă neputință! Sau se pregătește intrarea salvatoare și pe un cal alb a lui Laurențiu Mironescu în sala de protocol de la ANR, pentru înscăunarea sa în funcția de director general?!

Dacă tot o ținem langa cu sabotorii, îmi permit să nominalizez un suspect care operează chiar sub nasul ANR, Căpitănie etc. Este vorba despre principalul sabotor Alecu. Cum care Alecu? Asta-i bună! Sabotorul Alecu care tunde oaia și berbecul! Pentru că este închis la Centrul de invenții și inovații, fac în scris următoarele propuneri privind ranfluarea rapidă a navei:
1.Să scoatem apa din port cu niște pompe de la irigații.
2. Să oprim vântul.
3.Să interzicem celor aflați în zonă să respire pe durata deplasării.
4.Să predăm lâna oilor la o unitate de achiziții și cu banii obținuți să-i plătim pe cei care au ranfluat nava “Rostock” de pe Canalul Sulina.

 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri