VICELE BABU ȘI ÎNCĂLZIREA GLOBALĂ. CUM SĂ FACEM UMBRĂ PĂMÂNTULUI!

VICELE BABU ȘI ÎNCĂLZIREA GLOBALĂ. CUM SĂ FACEM UMBRĂ PĂMÂNTULUI!(1959)


Viceprimarul Babu a înjurat un jurnalist! În esență, l-a beștelit pe motiv că face umbră degeaba pământului! Paranteză. Vă dați seama cât de perspicace este domnul viceprimar? Calculează din memorie și îți spune exact unde pică umbra pe tine! Ăla ești! Desigur, dacă te poziționezi în spatele unuia mai înalt decât tine. Câtă precizie! Prin aceleași metode de calcul cu rigla, Babu află înaintea tuturor pe cine pică măgăreața în diverse chestiuni sensibile. Are realmente un cult pentru umbre, el însuși fiind o umbră la locul de muncă, unde nu îmi amintesc să fi strălucit pe parcursul mandatului său... Ba, dimpotrivă, a lăsat de mai multe ori Constanța în beznă!

Vicele Babu a agresat verbal un ziarist! Din nou?Al câtălea? Pentru mine, nimic surprinzător. Data viitoare, la finalul mandatului, mă aștept să dea și cu altele...Idealul lui, în calitate de viceprimar la Constanța, este doborârea recordului înregistrat de Traian Băsescu. Reamintesc. Când era primar la București, domnul Băsescu i-a dat un cap în gură unui afacerist arab! Și tot de la umbre a început cearta! Simt că vicele Babu îi urmează exemplul cu pași mărunți.

Pe ce mă bazez? Simplu. Pe veninul din vorbele lui amenințătoare și pe sictirul de pe fața sa. Cu o ușoară scârbă față de jurnaliști. Babu recidivează! Ca un șmecheraș! De când este viceprimar, domnișorul Babu a demonstrat că nu se poate desprinde de umbra lui Goe, eroul său preferat! Și-a făcut de cap pentru că a știut că nu o să fie pedepsit de nimeni! I-a fost confirmat acest lucru și după ce a lăsat Constanța în beznă! Nici o penalizare, nimic! Ba, dimpotrivă, urma să primească un birou de lux! Babu nu a renunțat la arsenalul moștenit de la Goe: dulceața din galoșii prezenți la ședințele de consiliu, căluțul din lemn, uniforma de roșiori, sabia de lemn cu care Goe înțepa cauciucurile opoziției, bereta de mariner. Cred că nu se poate desprinde de roșiorii lui de fițe!

Domnul Babu a fost numit în funcția de șef al sectorului UMBRE. Domnia sa a studiat umbrele la Oxford și este licențiat în “Lumini și umbre”. Este autorul lucrării științifice și biografice de mare succes “Și atunci, i-am condamnat pe toți la umbră!”. Ceea ce s-a și întâmplat!

Babule, când te doare capul, bagă-te la umbră! Există și o parte mai puțin plăcută: mișcarea dezlânată a umbrelor în cimitir. Paradoxal, deși Babu este cel care a dat tonul la scandal, personajul principal a fost “mamița”, care, înarmată cu un măturoi de curte, și-a făcut o intrare dramatică în scenă. Striga: “Babule, potolește-te, vrei să moară mamițica de inimă rea”. Pe urmă, a urmat o repriză de pus cenușă în capul vicelui în fața opiniei publice, căruia i s-a spus că, dacă povestea se repetă, zboară din partid! Bă, da’ ce l-a nimerit! Babu și partidul! Aoleu, vorbești serios, “mamițico “? Cred că le-ai pus gând rău boilor de la bicicleta lui Babu! Adevărul este că fac mizerie peste tot! Ce treabă are el cu politica, zău așa, nu știu!

Trebuie să recunosc că este prima oară când asist la o lecție de dirigenție în PSD! Ca la ședințele cu părinții adoptivi. De când a început campania electorală, tot mai mulți sunt cei care și-au schimbat deja blana!
 
jooble.org