Și în 2020 bunicii și nepoții vor petrece clipe de vis împreună!

Și în 2020 bunicii și nepoții vor petrece clipe de vis împreună!(449)


Ieri a avut loc prima întâlnire din acest an a bunicilor de la Căminul pentru persoane vârstnice Constanța și a copiilor din centrele de plasament constănțene.

Deși a fost foarte frumoasă vacanța de iarnă, le-a fost tuturor dor unii de alții. Micuții ardeau de nerăbdare să le povestească bunicilor cum au petrecut sărbătorile și ce cadouri au mai primit iar bunicuții abia așteptau să le audă glasurile, râsetele și să îi îmbrățișeze.

Printre atâția nepoței, viața parcă e mai frumoasă, spun bunicuții. Zâmbetele își fac din nou apariția pe chipurile lor și astfel mulți dintre ei îşi alină dorul de propriii copii şi nepoţi, plecaţi departe. Îi mângâie, îi iau în braţe, se joacă cu ei, le spun poveşti, ca şi cum ar fi propriii lor nepoţi.

Poveștile triste ale copiilor sunt înlocuite la fiecare întâlnire cu dragoste, înţelepciune şi multe îmbrăţişări.

Începând din luna august a anului trecut, săptămânal, bunicii de la Căminul pentru persoane vârstnice Constanța împreună cu copiii de la centrele de plasament se întâlnesc și petrec împreună câteva ore pline de dragoste și bucurie.

Aceste activități urmăresc înlăturarea senzației de singurătate și abandon atât pentru vârstnici cât și pentru copiii din centrele de plasament și stimularea participării seniorilor și a celor mici la viața socială. 

OMD MAMAIA CONSTANTAjooble.org ziare, stiri