Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța
Focuri de armă pentru reţinerea a doi braconieri în Delta Dunării

Focuri de armă pentru reţinerea a doi braconieri în Delta Dunării(1089)


Astăzi, în jurul orei 05.00, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Chilia au acţionat pe braţul Chilia, pe canalul ce face legatura între lacurile Matita şi Miazazi, pentru identificarea a două persoane despre care deţineau informaţii că desfăşoară activităţi ilegale.


Poliţiştii de frontieră au încercat să oprească pentru control, folosind semnalele acustice şi luminoase din dotare, o ambarcaţiune pescărească cu motor, în care se aflau cele două persoane de sex masculin.
Conducătorul ambarcaţiunii nu a oprit la somaţie, ceea ce a determinat şalupa Gărzii de Coastă să pornească în urmărirea ei.

Ambarcaţiunea pescărească a acroşat şalupa poliţiştilor de frontieră, care au fost nevoiţi să facă uz de armă, executând şase focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea procedurilor legale.
Cele două persoane, A.D.de 23 ani şi B.M. de 25 ani, cu domiciliul pe raza judeţului Tulcea, au fost reţinute şi conduse la sediul S.P.F. Chilia pentru continuarea cercetărilor.


În ambarcaţiunea pescărească au fost descoperite aproximativ 100 kilograme peşte din specii diferite şi 22 plase tip monofilament şi comercial, în lungime de 1.370 metri.
 

Foto: Garda de Coastă

Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri