MOARTEA BÂNTUIE PRIN REDACȚII

MOARTEA BÂNTUIE PRIN REDACȚII(1360)


Anul 2019 a fost cel mai negru și cel mai trist din întreaga istorie a presei românești, dominată în continuare de nopțile albe nocive de la noi. Dar 2020 este de-a dreptul înspăimântător pentru breasla jurnaliștilor din România! La Constanța, cel puțin, moartea a înecat presa locală în doliu și lacrimi - Laura Barbu și Cătălin Siclitaru În ziua când Cristina Țopescu a fost găsită fără suflare în apartamentul ei, până seara, au mai fost confirmate alte două decese! Doi jurnaliști cunoscuți - Andrei Nicolae Neagu și Bogdan Lupescu. În total, zic, patru! Nu cu mult timp în urmă, la sfârșitul lunii decembrie, ne-a părăsit eroul de la “România liberă”, Mihai Creangă.

La Constanța, “Casa albastră”(mortuară), a devenit parola noastră sumbră. Dacă ne întâlnim mai mulți la o cafea și unul dintre noi are întâmplător un buchet de flori la el, îl întrebăm speriați: “Cine a mai murit?” Dar, din păcate, nici aici nu suntem lăsați să ne plângem cu decență morții noștri! În fapt, prietenii și colegii noștri pe care îi conducem pe ultimul drum și nu la ultima ședință de partid! Nici la iarmaroc, nici la ghioc...O anume doamnă, șefă cu propaganda pesedeilor, după cum susțin unii, spune despre cei care o plâng abia acum pe Cristina Țopescu că reprezintă mass media ipocrită! Cu alte cuvinte, cei aproape 25.000 de cetățeni ai patriei care au vizualizat articolul meu din ziarul TIMPUL, intitulat “Nopțile albe ale Cristinei Țopescu”, sunt niște ipocriți! Nu am știut că, dacă mori, trebuie să îți faci un nou dosar de cadre!

Anul 2020 a debutat cu mai multe lovituri mortale date presei constănțene și naționale. Se spune că nu ai nici o posibilitate să anulezi printr-o simplă corectură ceea ce îți este scris în frunte cu litere mari! Am să vă relatez un episod petrecut pe șoseaua de centură Galați-Brăila, care demonstrează că nu este bine să tulburi MOARTEA! În ciuda avertismentelor primite și a sfaturilor să ocolească ruta precizată, pentru că e polei și ceață, un individ a ignorat realitatea expusă. Rezultatul? A derapat și s-a răsturnat cu roțile în sus pe un câmp cultivat cu cereale. A ieșit singur din autoturism cu convingerea că a făcut în scăldătoare! Dacă rămânea pe loc, DA. Dar individul s-a bazat prea mult pe norocul lui și a urcat din nou pe șosea, unde a fost lovit mortal de un TIR!

Soarta dictează. Așa se face că în timp ce scriam materialul dedicat Cristinei Țopescu, am aflat că a fost anunțată moartea altor doi ziariști! Cum s-ar spune, TREI JURNALIȘTI ROMÂNI AU MURIT, ÎN CONDIȚII DE PACE, ÎNTR-O SINGURĂ ZI! Într-o zi la fel de tristă precum cea de astăzi, a murit și reputatul Mihai Creangă de la “România liberă”!

Am fost însă la un pas de un bilanț și mai negru, de un adevărat dezastru, în condițiile în care alți doi jurnaliști constănțeni s-au aflat, la începutul acestui an, față în față cu MOARTEA! Primul care a căzut, ca să spun așa, la datorie, a fost Valentin Coteț, de la “Dunărea TV”. Atac cerebral. Venea de pe teren de la filmări când brusc i s-a făcut rău la volan! A avut mult noroc! Valentin este în curs de refacere. După Valentin, la câteva zile,a căzut la datorie Dan Mihăescu! A avut și el mult noroc! Când l-am văzut, într-o fotografie, întins pe targă, m-am rugat la Dumnezeu să nu îl lase așa…

Noroc că Dumnezeu nu este un ipocrit!

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri