Noi clădiri reabilitate în zona peninsulară

Noi clădiri reabilitate în zona peninsulară(671)


În ultima zi a lui 2019 au fost finalizate reparațiile fațadelor și acoperișurilor a două imobile din administrarea RAEDPP Constanța. Este vorba despre două clădiri aflate în zona peninsulară, pe strada C.A. Rosetti nr. 8 și pe strada Arhiepiscopiei nr. 14.

Fațada și acoperișul clădirii de pe strada C.A. Rosetti, alee din fostul cartier evreiesc al Constanței, se aflau în stare avansată de degradare. După reabilitare, imobilul construit în anul 1911 și-a recăpătat înfățișarea de odinioară, fiind respectat proiectul original. Chiriașii Regiei montaseră tâmplărie PVC, care a fost înlocuită cu tâmplărie de lemn în culoarea originală, specifică epocii. Totodată, ușa din lemn masiv a fost recondiționată.

Vorbim despre o clădire arhitecturală din 1911, astfel că am încercat aducerea în cotidian a arhitecturii tipice sfârșitului de secol XIX, începutului de secol XX. Ultimele finisaje au fost făcute pe 31 decembrie 2019”, a precizat directorul general al RAEDPP Constanța, domnul Florin Gheorghe.

La clădirea de pe strada Arhiepiscopiei, care a fost construită în 1906, au fost refăcute tencuielile exterioare, a fost schimbată tâmplăria, s-au făcut reparații ale ancadramentelor ferestrelor și ale brâurilor decorative, dar și la acoperiș. Precizăm că în decursul timpului au fost executate numai lucrări de întreținere și reparații curente. Ambele clădiri sunt locuite de chiriași, astfel că au beneficiat doar de lucrări exterioare.

 

 

 

OMD MAMAIA CONSTANTAjooble.org ziare, stiri