Deputatul PNL de Constanţa Mihai Lupu cere finanţare de la bugetul naţional, pentru întreţinerea şi dotarea şcolilor

Deputatul PNL de Constanţa Mihai Lupu cere finanţare de la bugetul naţional, pentru întreţinerea şi dotarea şcolilor(919)


Cu ocazia deschiderii unui nou an școlar, deputatul liberal, de Constanţa, Mihai Lupu a ţinut să aducă în discuţie (prin difuzarea, în cursul zilei de miercuri, 18 septembrie, a unui comunicat de presă) o serie de probleme cu care se confruntă învățământul românesc, de mai bine de două decenii, și care ar trebui, în opinia sa, să devină priorități absolute, atât pentru politicieni, cât și pentru întreaga societate civilă. Parlamentarul constănţean porneşte de la realitatea de netăgăduit că Educaţia reprezintă un bun individual, de importanţă majoră pentru viitorul oricărui român, dar, în acelaşi timp, ea devine şi un bun naţional, o investiţie sigură a tuturor, în generaţiile viitoare, pentru a putea concura oricând, pe orice piaţă a muncii, în privinţa competitivităţii naţionale. Iată ce conţine acest comunicat:


Mihai Lupu: “Nici în acest an, autorităţile locale nu au reuşit să încheie pregătirile anului şcolar! Rog autorităţile centrale să le sprijine financiar.”


“În calitate de parlamentar, aş vrea să rog autorităţile centrale să vină cu toată aplecarea în sprijinul autorităţilor locale, care, din lipsa resurselor financiare - sunt foarte bine cunoscute problemele financiare acute cu care se confruntă cele mai multe dintre acestea din urmă - nu au reuşit nici de această dată, până la începutul anului şcolar, să repare şi să doteze toate unităţile şcolare, cu toate cele necesare, pentru a putea obţine, în primul rând, autorizaţiile sanitare de funcţionare, dar şi pentru a-i putea primi pe elevii şi profesorii din localităţile pe care le conduc în cele mai decente şi moderne condiţii.”


Deputarul PNL face un apel: “Să înceteze bâlbâielile politice, transpuse în elucubraţii legislative. Să se revină la examenele naţionale, pentru admiterea în liceu, iar bacalaureatul să nu mai fie... Olimpiadă!”

 

“Cred că, în ultimii ani, sistemul de învăţământ românesc a avut foarte mult de suferit de pe urma bâlbâielilor politice, transpuse în elucubraţii legislative, iar acest lucru trebuie să înceteze! Toate acestea au avut repercusiuni nefaste asupra rezultatelor generaţiilor din ultimii ani atât la bacalaureat, cât şi la admiterea în licee. Cu precădere, aici trebuie luate decizii ferme, corecte şi, mai ales, coerente, pe termen lung, pentru ca rezultatele preponderent negative, fraudele şi scandalurile să nu mai afecteze şi alte generaţii!

Ca liberal, cred că este foarte oportun ca, începând chiar de la sfârşitul acestui an şcolar, să se revină la admiterea în liceu prin examene naţionale! De asemenea, cred că bacalaureatul nu trebuie să mai aibă subiecte de olimpiadă în cadrul examenelor, deoarece acesta reprezintă doar un examen de testare a unor cunoştinţe generale, acumulate pe parcursul unui ciclu liceal şi nu un test de performanţă de nivel olimpic!”

 

“Politicienii, autorităţile şi societatea civilă trebuie să schimbe lucrurile în bine”


“Fie că suntem politicieni, autorităţi locale sau centrale, ori parte a societăţii civile etc., fiecare dintre noi putem contribui pentru a schimba în bine lucrurile și pentru a putea obţine astfel şi un impact rapid asupra creşterii performanţei sistemului românesc de învăţământ”, arată, în încheierea comunicatului său, deputatul PNL de Constanţa Mihai Lupu.
 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri