Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța
LĂSAȚI  FLORILE SĂ VORBEASCĂ DESPRE MEDGIDIA!

LĂSAȚI FLORILE SĂ VORBEASCĂ DESPRE MEDGIDIA!(1071)


La întâlnirea de la Restaurantul Luxor, cu diverse categorii sociale, cu tineri și bătrâni, grași sau slabi, înalți sau scunzi, bărbați sau femei, dar toți medgidieni, primarul orașului Medgidia a vorbit foarte puțin! Nu pentru că nu ar fi avut ce să spună, nu pentru că nu ar fi avut cu ce să se laude... Ba dimpotrivă, ar fi putut ține un discurs fulminant…Sunt momente în viață când trebuie să știi cum să te manifești într-o conjunctură sensibilă, mai ales când ai în față persoane deosebite. Primarul Vrabie a pus deoparte orgoliile personale și a lăsat florile să vorbească despre ele, despre oameni și chiar despre el!

Florile știu să citească în sufletele noastre. Au un fel al lor de a ne privi atunci când nu ne simțim bine. Suferă la fel de mult ca noi și cu noi! Vorbesc aceeași limbă. Ne ocrotesc. Limbajul florilor este multinațional. Dacă te-ai rătăcit într-o pădure, îți indică unde se află soarele, ca să te poți reorienta.

Nu minimalizez arta oratorică a primarului Vrabie, dar trebuia cineva să-i mulțumească pentru darurile făcute perechilor invitate la o amplă manifestare de socializare. Între două sau mai multe flori care au luat cuvântul la Medgidia, Vrabie și-a cerut scuze localnicilor că nu și-a făcut mai mult timp pentru ei, fiind ocupat cu realizarea în grafic a obiectivelor economice promise. După care florile și-au reluat cântarea de acolo de unde o lăsaseră.

De când Valentin Vrabie este primarul orașului Medgidia, am constatat că florile sunt nelipsite de la astfel de manifestări...De la an la an, numărul lor a crescut vertigios. Pot spune că Medgidia a devenit orașul florilor! Felicitări celor care au alcătuit aranjamentele florale și buchetele oferite doamnelor! Precum și diverse premii. Ca supliment,medgidienii au avut parte din plin de mângâierea florilor. Ca răsplată pentru munca lor în folosul cetății. Ca stimulent pentru tinerii care nu concep să își părăsească orașul.

Ca niciodată, am văzut mai multe chipuri fericite la un loc! Oameni de diverse vârste, de la tineri până la pensionari. Oameni care, de dragul florilor, nu s-au atins de mâncare! Oameni care au plecat încântați de minunăția de salon de la Luxor. “Habar nu am avut că avem un restaurant atât de frumos în Medgidia!”, mărturisea una din familiile invitate. La un moment dat, un bărbat în vârstă a dansat, de-a dreptul superb, un vals cu o tânără. Cei doi aproape că pluteau! EL în trecutul tinereții. EA în prezentul tinereții. Nimic senzațional în gestul celor doi, doar romantismul unui vals celebru...Cine a văzut filmul “Ghepardul” mă înțelege foarte bine!

Inspirați de mișcările celor doi, au ieșit pe ringul de dans și celelalte familii sau perechi. Nu am mai văzut de multă vreme o aglomerare atât de mare în care tineri și vârstnici să joace tradiționala horă românească la un loc! Să-i fi văzut pe bunici cum săltau vitejește picioarele în același ritm cu muzica!

Primarul Vrabie a lăsat florile să vorbească! Și muzica să cânte! Am înțeles că talentata interpretă este asistenta șefă de la noua maternitate a orașului! Poate că sub îndrumarea ei medicală, includ aici și urechea muzicală pe care o are, peste ani, Medgidia o să aibe o Filarmornică orășenească!

În final, un mesaj pentru cârcotași. Primarul Vrabie îmbină, nu dezbină! Dacă nu credeți, LĂSAȚI FLORILE SĂ VORBEASCĂ!

Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri