Iohannis e Mafalda?

Iohannis e Mafalda?(756)


Mafalda a fost o mare prezicătoare. ”Ghiceşte uimitor trecutul, prezentul, viitorul. Prezice cu exactitate rezultatul ce se poate obţine în orice fel de afaceri”. Doamna respectivă era un fel de vrăjitoare care le ştia pe toate şi avea darul prezicerii. Numele ei este de origine germanică şi înseamnă putere, luptă, opoziţie.

În cultura noastră populară mai există încă legenda despre puterile magice ale Mafaldei. Învăţătura ei ezoterică îi dădea puteri de previziune uluitoare și de necontestat.

 

În zilele noastre fostul și actualul nostru Președinte știe dinainte ce se poate întâmpla, ba cu unul ba cu altul, pe scena noastră publică sau doar politică destul de șubrezită și acum tare imprevizibilă pentru noi oamenii obișnuiți.
Dânsul știa că o să câștige alegerile și știa că nu e bine să intre în dezbateri cu madam Dăncilă. A știut că o să treacă moțiunea de cenzură deși la numărătoare dădea meru cu virgulă pentru Orban și ai lui. Domnul Președinte Iohannis știa dinainte că o să fie validat guvernul liberalilor deși în Parlament cei care îndrăgeau fosta putere PSD-istă și acum se miră și încă nu le vine să creadă cine a votat cum trebuie și cine nu și de ce!

Acum tot dînsul știe că vor fi alegeri anticipate și știe și când deși noi toți știm că primii care vor pierde în astfel de situații sunt chiar parlamentarii care nu vor în ruptul capului să plece de acolo și să piardă privilegii și bani mulți.

De unde știe domnul Iohannis toate astea și ni le spune și nouă cu multă siguranță de sine?!

Ca să fie alegeri anticipate parlamentarii trebuie să voteze chiar împotriva voinței lor de a rămâne fără griji la căldurică până în toamna viitoare.

Puțin le pasă lor cine este la guvernare! Ei sunt acolo ca să facă legile și să fie protejați de orice vor face ei mai bine sau mai rău.

De unde știe actualul Președinte că unii parlamnetari s-au săturat cu binele și vor acasă?!

Înseamnă oare că aceia nu sunt de fapt doar parlamentari ci tot felul de cetățeni cu tot felul de alte însărcinări evident pentru binele și siguranța noastră?!

Nedumerirea tuturor este și va rămâne aceea destul de simplă dar suficient de îngrijorătoare: de unde știe Președintele ce se va întâmpla, cine îi spune dumnealui ce și cum?!

Mi-e și frică să mă gândesc că până și dânsul este un simplu pion de șah pe o tablă neobișnuită, tare misterioasă.

Parcă tot mai bine ar fi ca domnul Președinte Iohannis să aibă farmecele unei Mafalda iar noi să dormim ocrotiți în speranța că vremurile vor fi mai bune în viitor și la vară cald.
 
jooble.org