Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța
Mari greșeli politice

Mari greșeli politice(850)


Insistența domnului Iohannis de a o avea pe V.V. Dăncilă în turul doi a dat roade.

A fost o luptă nedreaptă la care a participat toată lumea și cine a vrut și cine nu a vrut.

Singură, madam Dăncilă, a încercat imposibilul cu o naivitate și o sinceritate greu de găsit astăzi pe la politicenii noștri fruntași în munca de zăpăcire a electoratului. Chiar și cei de la PSD au contribuit din plin la așa ceva fără să îl iubească, deocamdată, pe fostul și actualul nostru Președinte. Indiferent de rezultatul din turul doi PSD scăpa oricum de Dăncilă și se pare că asta voiau toți.

 

Ce urmează, devine foarte interesant de urmărit.

Ce se face acum domnul Iohannis fără madam Dăncilă în lupta caraghioasă a domniei sale cu rămășițele PSD-ului?! Neîndoielnic va schimba tactica.

Spre uluirea generală actualul Președinte chiar vrea un altfel de PSD mai modern, mai civilizat, mai occidental.

Să nu ne mire că la anul în toamnă vom avea o majoritate parlamentară PNL-PSD, spre binele nostru, evident, și spre liniștea generală. Doar așa și doar atunci poate și Președintele nostru să plece în concediu pe oriunde, oricând.

La legerile locale din 2016 rezultatele au fost pentru cele două mari partide cam aceleași adică le-au împărțit frățește PSD cu PNL. Din 3200 de primari cam 1700 sunt la PSD și cam 1000 la PNL.

Vrăjeala că acum fiind la guvernare PNL nu mai are timp de o lege pentru alegerile de primar în două tururi (moftul USR-ului) nu mai ține. Iar dacă dă o ordonață de urgență vezi doamne îi este rușine că va face cum a făcut PSD, de ne-a umplut de ordonanțe, este o altă minciună colorată. Ne vor duce cu vorba pentru că și lor le este frică de lupii tineri cu care nu se înțeleg prea bine. Politicenilor noștri le este frică de noutăți.

Președintele Iohannis nu va uita ușor, probabil niciodată, faptul că Barna cu toată ceata lui nu îl doreau președinte. Îi va așteapta la cotitură, se va folosi de ei iar cu prima ocazie le va da o lovitură greu de suportat, neașteptată.

Nici PSD și nici PNL nu vor primari de la USR. Se pare că nici USR nu prea știe cum să îi facă. USR nu prea are oferte, nu are organizații, nici nu își prea dă silința, uitând că până acum lumea a votat cu o idee, cu o speranță. Acum electoratul se va uita cruciș la ofertele pregătite de USR, cum s-a uitat la Barna și nu a găsit ce credea el că îi va da.

Nu vom avea alegeri anticipate în Parlament, nu vom avea alegeri pentru primari în două tururi și nu vom avea o majoritate PNL-USR în toamnă.

Despre o alianță parlamentară PNL-PSD mai vorbim pentru că nu ne grăbește nimeni și nu vreau să mă omoare prietenii din politică doar pentru atâta lucru.

Se poate și mai rău, nouă să ne fie bine!
 

Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri