Lansare de carte

Lansare de carte(1459)


GABRIEL RUSU
CONSTANȚA. GRAMATICA REMEMORĂRII

 

Cititorii cronicilor mele, prin care semnalam apariția revistei literare EX PONTO, au putut reține faptul că în expunerea mea întotdeauna am făcut loc unui nume și anume, Gabriel Rusu, și unui titlu de carte aflată până în zilele din urmă în lucru, din care erau publicate unele fragmente. El rămâne un constănțean ce și-a legat semnătura literară de fosta revistă TOMIS, în paginile căreia a și publicat în deceniul opt al secolului trecut, critică literară și eseistică, interviuri.

Acum vreo șapte ani, pe când colaboram la o revistă literară, i-am sugerat lui Gabriel Rusu o rubrică menită a readuce în atenția cititorilor o parte a vieții literare constănțene, așa cum a perceput-o el, marcată de personajele pe care le-a cunoscut, amiciția cu ele, de viața într-o redacție. Un fel de acte și fapte ale gândirii, ce merită a fi auzite, am gândit. Nu după mult timp, am și avut primele materiale.

Acum cartea a căpătat formă definitivă, e gata de drum spre cititorul interesat de modul în care autorul a exploatat dialogurile, întâlnirile, destăinuirile, glisajele, cu oameni care au avut și au o prezență semnificativă în istoria spirituală și intelectuală a cetății.

Îi revine Bibliotecii I.N.Roman oficiul de a fi gazda, azi, de la ora 14, în sala ,,Liliana Lazia“, lansării volumului Constanța. Gramatica rememorării
ÎNDREPTAR DE ÎNTÂMPLĂRI, PERSONAJE ȘI ÎNTÂLNIRI, apărut la Editura EX PONTO.
 

OMD MAMAIA CONSTANTAjooble.org ziare, stiri