SOCIOLOGUL AOLEU:  ATAC LA VRABIE!

SOCIOLOGUL AOLEU: ATAC LA VRABIE!(2200)


M-am convins, Cristi Hagi este sută la sută un suflet chinuit, mai puțin candriu, și papugiu. Se citesc pe fața lui chinurile prin care trece și bubițele care îl mănâncă rău de tot! Exact ca în cazul cetățeanului din reclama cu medicamentele prescrise celor care suferă de hemorozi! Prin ce chinuri trece omul din reclamă! Cum se schimonosește el după fiecare vânt! Să tragă sau să nu tragă apa! În coșmarul său de bază, hârtia igienică apare sub forma unui arici, iar toaleta este prezentată ca un dispozitiv al groazei! Ca un tron de foc! E drept, Hagi era la fel de chinuit, dar nu cu vădite accente de răutate, și când mi-am făcut milă de el și l-am adus la “România liberă”, crezând că, ajutând un tânăr anonim, fac o faptă bună! Aiurea.

De ce un suflet chinuit? Păi, se citește pe fața lui cât de mult suferă când nu are pietre suficiente ca să arunce cu ele în primarul Valentin Vrabie! Obsesia vieții lui de când a fost înțărcat și luat de la țâța binefăcătoare a căpriței!, precum Remus și Romulus în relația lor cu lupoaica. Aia care are statuie la Constanța.

Cât timp a curs lapte și miere bio pe strada lui, Vrabie era suprem! Nu numai pentru el, care uită de la mână până la gură! Acum, dacă ar putea, ar fi în stare să arunce și cu pietrele de la rinichi! Cunosc foarte bine personajul, care se erijează într-un monument de moralitate, eroul lui preferat fiind Cattani de Costinești! Dovadă că, deși este un personaj hulit de presă, domnia sa nu contenește să-l laude până la greață!

De când Valentin Vrabie devenit primar la Medgidia, moralistul lui Comănescu GSP a încercat să-l desființeze pe partea de administrație locală, dar a eșuat lamentabil! Nu a demonstrat nimic! S-a lăsat păgubaș și, pentru că devenise ineficient și plictisitor, a fost expulzat până și din gruparea recunoscută pentru adversitatea manifestată față de edilul Medgidiei!

Deci, dacă nu a reușit să-l desființeze ca primar, atunci, a schimbat partitura și l-a atacat pe Vrabie în calitatea sa de om politic! Ce și-a zis dumnealui! Ca primar, nu poți să-i contești rezultatele obținute până acum. O fabrică este o fabrică și tot fabrică rămâne ori de câte ori o ocolești! Și chiar dacă ai orbul găinii sau ești simplă găină! Ca politician, unde de cele mai multe ori se vorbește în abstract, e mai ușor să-i cauți cuiva noduri în papură.

Nu trebuie să fii jurnalist, cum, lipsit de modestie, se prezintă Hagi în autobiografia sa. E suficicient să știi să manipulezi opinia publică, servindu-i tot felul de sondaje care abundă în omisiuni. Care sunt criteriile după care un politician este inclus sau nu în sondajele lui Hagi, nu putem ști....

Vă imaginați la ce scară practică Hagi, ajuns sociologul lui pește prăjit, dezinformarea! Ăsta, dacă își pierde lecitina, dă peste cap toate ierarhiile politice! Ești, cum s-ar spune, în pixul lui și la coada memoriei sale excesiv de scurte

De la sondaje pe bază de lecitină la analize politice cu dedicație expresă Valentin Vrabie nu mai este decât un pas! Pe fondul comentariilor dedicate primului tur al alegerilor prezidențiale, sociologul “Aoleu” dă mânios din nou cu bâta în baltă, decretând de capul lui că Vrabie a fost cel mai neperformant primar! Se simte de la o poștă că avem din nou de-a face cu o tentativă de denigrare a lui Vrabie. De, data aceasta, în postura de președinte al PNL Medgidia. Domnul “Aoleu” este specialist în omisiuni. El se face că nu cunoaște, sau, mult mai grav, poate chiar nu știe, cum stau lucrurile la Medgidia!

Valentin Vrabie a preluat de puțin timp șefia PNL pe plan local de pe poziția a treia. Deși nimeni din conducerea județeană a partidului nu i-a cerut să facă minuni, el, totuși, a făcut! În condițiile în care Medgidia este un oraș în care PSD se bucură în continuare de o oarecare popularitate. Vrabie a preluat PNL într-o zodie mai puțin fericită. Cu toate acestea, s-a afirmat la europarlamentare și prezidențiale, fără ca cineva să creadă că se fac minuni peste noapte. Cu toate acestea, s-au produs din mers câteva schimbări importante. În special în Consiliul Local, unde raportul de forțe este benefic proiectelor primarului, care, se știe, erau respinse cu frenezie de gruparea nocivă a consilierilor PSD! Într-o perioadă în care PNL Medgidia era în cădere liberă, Valentin Vrabie a avut curajul să se înhame la treabă, încercând să remedieze erorile îmregistrate în ultimii 3 ani la nivelul PNL.

Că se putea mai mult? Nu știm. Asta este o simplă teorie. Cert este că actuala conducere a organizației județene a PNL nu a făcut un capăt de țară din rezultatele obținute la Medgidia.

Singurul care dă cu bățul în baltă este sociologul “Aoleu”, a cărui credibilitate îmi permit să o pun sub semnul întrebării. Chiar și pentru faptul că Felix Stroe, adversarul lui Vrabie pe tema apei ieftine, este nominalizat ca nuca în perete în diverse sondaje! Fără a avea vreo legătură cu notorietatea de pe facebook! Aoleu!

 

 

 

 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri