Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța
LUDOVIC ORBAN FACE NOUL GUVERN, IAR PESEDIȘTII GOLESC VISTERIA ȚĂRII!

LUDOVIC ORBAN FACE NOUL GUVERN, IAR PESEDIȘTII GOLESC VISTERIA ȚĂRII!(1252)


Moțiunea de cenzură inițiată de PNL, în urma căreia Guvernul Dăncilă a fost trimis acolo unde-i este locul, adică pe tușa rușinoasă a istoriei, a scos la iveală, printre altele, parvenitismul și lașitatea unor politicieni, chiar lideri ai unor partide! Sunt cei care s-au ascuns tot timpul după deget, jucând la unul sau la mai multe capete. Le-a convenit că au scos castanele din foc cu mâinile Partidului Național Liberal și acum sunt scumpi la vedere și la negociere!

Sunt greu de convins că “Acțiunea Moțiunea” se încheie abia în momentul în care țara are un nou guvern și nu este lăsată de izbeliște. Cum s-ar spune, în aceeași prăpastie în care au împins-o diletanții doamnei Viorica…

Sunt greu de convins că prioritatea este țara și nu domniile lor! De regulă, nechează cei care au mai fost la putere și poftesc din nou! Ponta, Tăriceanu, Băsescu, UDMR etc. Băsescu, cel puțin, nechează peste tot că dumnealui este cel mai bun prim ministru la ora actuală!

Aiurea. Așa se întâmplă când unii delirează! Merg la consultări, la Cotroceni, cu niște fețe plictisite, după care declară în bășcălie, precum Dan Barna, “am fost dar, nu am înțeles de ce!” Și ca să ne convingă că plutesc într-o profundă stare de lehamite, politicienii nimănui plusează cu o nouă bășcălie: să rămână Viorica Dăncilă în fruntea Guvernului, eventual, până la încheierea tuturor alegerilor! Cu alte cuvinte, trimit reușita moțiunii în derizoriu, în loc să contribuie la înfăptuirea schimbărilor promise…

Păi, de ce să ne mai pierdem vremea, haideți să-i punem la loc pe foștii miniștri! În acest context, tot greul “facerii” noului guvern, fie el și de tranziție, apasă pe umerii PNL! Este, însă, de admirat tenacitatea cu care Ludovic Orban se străduiește să-și ducă misiunea până la capăt și să formeze noul guvern…

Domnul Ludovic Orban, investit, de curând, în funcția de prim ministru, a dovedit, cel puțin, până acum, că este unul dintre soldații de nădejde ai PNL. A primit o misiune, și-a asumat întreaga răspundere și a trecut direct la îndeplinirea ei. Nu este ușor să faci un guvern când ți se pun tot felul de bețe în roate de parcă ar fi în joc soarta Bulgariei și nu a României!

Când constați că unii au mimat că sunt aliații PNL și, de fapt, acum, îți pun, cum precizam mai sus, bețe în roate! Au votat în favoarea moțiunii și acum trag de timp la validarea noului guvern! Ce să mai spun de dușmani! Dacă USR face atâtea nazuri, atunci, ce poți să te aștepți din partea PSD ?

Războiul pentru Palatul Victoria a ajuns în faza boicotului pus la cale de PSD. Orban este pregătit și pentru o variantă de acest gen. A gândit o strategie de mobilizare la nivelul Birourilor Permanente reunite, la nivelul Comsiilor de specialitate și la nivelul Plenului. Ludovic Orban: “Am introdus în programul de guvernare lucruri solicitate de partenerii de discuții. De asemenea, am mai făcut o evaluare pe fiecare partener și o evaluare a situației în plan parlamentar și de asemenea, am stabilit cu cine vom vorbi săptămâna aceasta dintre parlamentarii independenți, parlamentarii care au fost în ALDE sau cu alți parlamentari.”

Ludovic Orban și-a luat în serios rolul de “formator de guverne”. S-ar putea să intre în istorie! Cred că este una dintre cele mai importante misiuni pe care le-a avut de îndeplinit de când este membru al PNL. Și dacă oamenii nu ar fi atât de perverși, schimbători și ușor de deturnat, poate că nu mi-aș mai face griji în privința șanselor sale de a pleca la drum cu un nou guvern!

Politicienii. Ei reprezintă veriga slabă a întregului mecanism. Unii dintre ei. De aceea, în anumite privințe, premierul Orban este mai rezervat. Citez: “În condițiile în care partenerii care au fost alături de noi la moțiunea de cenzură vor merge, cum se spune, până la capăt, adică nu se vor opri la jumătatea drumului, pentru că Dăncilă și resturile Guvernului sunt încă la butoane și fac prostii în fiecare zi, strategia va funcționa și sunt încrezător că avem șanse foarte mari să obținem investitura din prima…”

Sigur, contează foarte mult și maniera în care Ludovic Orban știe să negocieze cu prezumtivii parteneri. Reproduc declarația domniei sale pe acest subiect. Citez: “Sunt elemente care au fost solicitate. Listarea la Bursă a Hidroelectrica. De asemenea, un sistem de monitorizare a marilor proiecte de investiții pentru infrastructura de transport, infrastructura energetică. De asemenea, rectificarea bugetară pentru a asigura resursele bugetare ale tuturor unităților administrativ- teritoriale, pentru că deja avem semnale din toată țara că multe primării nu mai au bani, deja sunt întârzieri în plata indemnizațiilor persoanelor cu dizabilități, a salariilor asistenților personali, care știți că de anul acesta au căzut în sarcina bugetelor locale, fără ca să li se asigure resursele financiare. De asemenea, sunt primării care au rămas fără bani de cofinanțări inclusiv pe proiecte pe fonduri europene și riscăm să compromitem absorbția pe fonduri europene și multe altele. În tot acest timp, interimarii din guvern, cu madam Dăncilă în frunte, pun la cale ultimele diversiuni de care mai sunt capabili. De pildă, se alocă bani pe ochi frumoși, fără niciun fel de analiză a necesităților reale și a priorităților! Este tot formă de mituire a primarilor PSD, în perspectiva campaniei electorale, evident...Dacă mai așteaptă mult Parlamentul pentru investirea unui Guvern, o să găsim visteria goală și nu numai, angajate cheltuieli nenumărate, fără număr, pentru care nu există resurse financiare”, spune Ludovic Orban.

Dincolo de orice alte comentarii, România are nevoie de un Guvern cu depline puteri, de un Guvern legitimat prin votul Parlamentului, un Guvern care să rezolve marile probleme cu care ne confruntăm.

“Cine nu votează, spune Orban, vrea să o țină pe Dăncilă la Palatul Victoria și resturile acestui Guvern care a fost demis prin moțiunea de cenzură și care, în fiecare zi, se ocupă de abuzuri, de angajări, de cheltuieli, de fixarea clientelei politice PSD-iste în mod ilegal, în funcții publice de conducere. Obiectivul PNL este de a crește veniturile cetățenilor. Noi, în niciun caz, nu o să facem ceea a făcut PSD, mințindu-i pe români, să dea cu o mână și să ia cu două mâini înapoi.”
 

Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri