Emigranți sirieni capturați de polițiștii de frontieră români(953)


Poliţiştii de frontieră constănţeni, de pe nava „Ştefan cel Mare” a Gărzii de Coastă, au făcut o nouă captură de răsunet în apropierea ţărmului Italiei.

Astfel, oamenii legii au capturat o navă de pescuit care transporta 199 de emigranţi sirieni.

Nava amiral a Gărzii de Coastă se afla în patrulare, când a detectat o navă de pescuit, fără pavilion, supraîncărcată cu persoane, care tracta o altă ambarcaţiune de dimensiuni reduse.

„În urma monitorizării efectuate de poliţiştii de frontieră, s-a stabilit că ţinta se înscrie într-un mod de acţiune cunoscut drept «nava mamă şi nava fiică»: ambarcaţiunea de mici dimensiuni urma, ulterior, să-i transporte pe emigranţi la mal”, se arată în comunicatul Poliţiei de Frontieră Române.

Imediat, a fost anunţat Centrul Internaţional de Coordonare al operaţiunii, iar în zonă au sosit o navă a Gărzii de Coastă Italiene şi două elicoptere, iar nava suspectă a fost interceptată. La bord au fost găsiţi 199 de emigranţi sirieni, dintre care 85 bărbaţi, 50 de femei şi 64 de minori.

Nava suspectă a fost reţinută şi remorcată în Portul Catania, membrii echipajului fiind în prezent anchetaţi de autorităţile italiene. Cei 199 de emigranţi au fost transportaţi de navele italiene în Portul Siracusa.

La finalizarea acţiunii, nava „Ştefan cel Mare” MAI 1105 şi-a reluat misiunea în cadrul operaţiunii FRONTEX.
Aceasta este a patra acţiune importantă soluţionată cu succes de poliţiştii de frontieră români, numărul total al emigranţilor prinşi cu ajutorul autorităților fiind de 500.

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri