DE CE I-AU RĂMAS HAINELE MICI LUI MELEȘCANU?

DE CE I-AU RĂMAS HAINELE MICI LUI MELEȘCANU?(596)


Anul acesta, din motive care îmi scapă, iepurele electoral a ieșit mult mai devreme la drumul mare. Lipsa vestelor reflectorizante le pune viața în pericol, dacă ținem cont de faptul că traficul rutier se menține la cotele înregistrate în timpul verii…Țopăind de mama focului, dau buzna pe la mitinguri sau întâlniri spontane între partide cu doctrine apropiate.

Constat că s-au schimbat unele lucruri cu caracter organizatoric. Sunt partide care și-au amenajat ferme pentru creșterea iepurilor electorali. Deși, precizez, nu aceasta este menirea lor! Din păcate, de când a rămas într-o ureche, nu se mai înțelge nimeni cu iepurilă!

Reamintesc că, în epoca trecută, chiar la sfârșitul epocii, a fost confundat de către o patrulă a Miliției populare cu un infractor nepopular. Drept care, într-o formă neorganizată, a încasat o bătaie soră cu moartea! Noroc că sora nu era vitregă! Două zile mai târziu, după incident, iepurașul a încasat o bătaie similară, conform datelor de pe primul proces verbal. Ca să astupe gafa făcută, milițienii l-au obligat pe urechilă să recunoască în scris că este mistreț! Pentru că a fost întrebat, “Acesta este dosarul lui de cadre !”. Legănatul din cap i se trage de la întâlnirea cu smardoii…

De aceea, cei ce nu cunosc istorioara de mai sus sunt tentați să spună despre iepuraș că este un negativist! Și chiar este! Când toată lumea stă cuminte la cutie, el aleargă de nebun pe stadion, pentru ca, într-un final știut de toți, să treacă singur linia de sosire pe poziția secundă!

Față de alți ani electorali, țara noastră se confruntă cu o criză acută de moralitate. În acest context, iepurele electoral este trimis în față ca să spele obrazul candidaților deja compromiși! De fapt, așa a fost întotdeauna în politică! S-au tras unii pe alții de nas. Principala misiune a iepurașului: denaturarea adevărului. Și, dacă se poate, falsificarea alegerilor!

Au reapărut fețele vechi și prăfuite ale unor candidați veterani. Sunt prezentați ca favoriți în alegeri, dar în realitate evolueză pe post de iepurași! Ăștia nu au pierdut, în ultimii ani, nici o campanie electorală! Ca prezență, nu altceva! Le-a înțepenit cutia de viteze pe vechi.

Aceleași slogane dimineața și seara. Aceleași lozinci pestrițe. S-au săturat de directivele astea până și iepurașii electorali, care de regulă nu prea comentează!

Nici partidele nu mai fac un secret din povestea asta! Nici nu au de ce. Nici nu au cu ce...Specialiștii în domeniu stau cu ochii pe domnul Meleșcanu, despre care se spune că, fiind iute de picior, ar putea deveni un bun iepure electoral…

L-am văzut și eu la televizor. Trăgea cu disperare de sacoul cu care era îmbrăcat, fiindu-i pesemne prea mic...Credeți că viața de ministru este chiar atât de bănoasă precum cred unii!

Domnul Meleșcanu este autorul moral și de drept al noului model de ministru. Este vorba de ministrul cu fundul în două luntri. Curând, vom vorbi și despre el. Și totuși, o întrebare. De ce i-au rămas hainele mici lui Meleșcanu? Pentru că este un om de stat mult prea înalt!
 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri