Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța
Drama unui copil de un an: în România nu are nicio șansă de supraviețuire

Drama unui copil de un an: în România nu are nicio șansă de supraviețuire(1301)


Andrei Eduard Tornea are nevoie de ajutor. La numai un an, pe care îi împlinește peste câteva zile, copilul, născut în Constanţa, se află încă de la naştere în secţia ATI a Spitalului „Marie Curie“ din Bucureşti. Motivul? Suferă de o boală extrem de rară, paralizie bilaterală de diafragm (diafragmul este principalul muşchi inspirator care separă cavitatea toracică de cavitatea abdominală), asociat cu o insuficienţă respiratorie acută. Alături de el, în spital, se află mama lui, Camelia, care zilnic speră într-o minune, deşi medicii nu i-au dat mari şanse acestui copilaş… Cu toate acestea, Andrei este vesel, se joacă şi asta-i dă şi mai multă încredere mamei. Problema este că el este dependent de ventilaţie mecanică, care practic suplineşte funcţia respiratorie, forţa cu care aerul este împins şi scos din plămâni.

Din păcate, secţia de ATI nu este tocmai locul potrivit pentru supraveghere şi îngrijire. Prin profilul ei de urgenţă, după stabilizarea bolnavului, acesta ar trebui să plece acasă, doar că îngrijirea la domiciliu presupune acces la echipamentele şi consumabilele necesare gestionării bolii. „Medicii de aici l-au ajutat foarte mult pe Andrei şi datorită lor încă mai este în viaţă, dar până şi ei sunt neputincioşi în faţa acestei grave boli. Din păcate, în România nu există aparatura adecvată pentru tratarea acestei boli (stimulare pe diafragm, pacemaker, reconstrucţie de nerv frenic etc.) şi nici pentru efectuarea unor analize pe diafragm (electromiogramă pe diafragm, biopsie pe diafragm etc). Singura şansă a copilului de a trăi şi de a scăpa de această suferinţă este găsirea unei clinici din străinătate, dotată cu aparatura necesară şi acceptul unui medic care să-l trateze. După aproape un an de monitorizare şi tratament, copilul nu şi-a revenit deloc, iar medicii ne-au sfătuit să ne întoarcem acasă cu băieţelul, căci în ţară nu se poate face absolut nimic pentru a-l ajuta“, ne-a declarat Camelia. Mai mult decât atât, ventilatorul de care ar avea nevoie acasă, pentru a putea supravieţui, nu este susţinut de către CJAS, astfel încât costurile cad în sarcina familiei. La acest moment, vorbim despre costuri în valoare de aproximativ 39.000 euro.

Orice ajutor este important pentru Andrei-Eduard. Cei interesați să ajute pot depune sume de bani în contul RO12BTRLRONCRT0200448001- Banca Transilvania, pe numele Gheorghe Camelia.

Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri