Ample lucrări de reabilitare a clădirilor în zona peninsulară centrală

Ample lucrări de reabilitare a clădirilor în zona peninsulară centrală(561)


Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public și Privat” (RAEDPP) Constanța desfășoară ample lucrări de reparații la două spații pe care le are în administrare, ambele cu altă destinație decât cea de locuit.

Lucrările sunt necesare pentru a stopa procesele de degradare, mai ales că este vorba despre două clădiri situate în zona peninsulară centrală a municipiului Constanța, în Situl urban “Peninsula Constanța” ( zona construită protejată), cod CT-II-s-B-02833 și situl arheologic “Orașul Antic Tomis” cod CT-I-s-A-02553.

Astfel, la clădirea situată pe strada Petru Rareș a fost refăcută în primă fază tâmplăria exterioară. Mai precis, au fost montate geamuri și uși, pentru ca agenții economici să poată vedea configurația spațiului. Precizăm că inițial acestea erau zidite.

Cel de-al doilea imobil se află pe strada Arhiepiscopiei, chiar lângă Moscheea Carol, într-o zonă intens vizitată de turiști. Pentru început spațiul a fost sigilat prin montarea unei plase, astfel încât oamenii străzii să nu mai aibă acces. La el se vor reface interioarele, grav afectate, cât și tâmplăria exterioară, pentru ca imobilul să își recapete aspectul de odinioară, în armonie cu zona din care face parte. Totodată, vor fi date jos panourile exterioare inestetice.

În cel mai scurt timp va fi demarată achiziția de reparații ale fațadei, dar și reparații interioare, astfel încât Regia să scoată spațiile la licitație și să le repună în circuitul economic. Intervențiile urmează să se desfășoare până la finalul acestui an.

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri