Meleșcanu eterna rezervă de cadre

Meleșcanu eterna rezervă de cadre(1289)


Născut pe 10 martie 1941 (are 78 de ani) la Brad în Hunedoara, mereu a fost apreciat de toată lumea având pe unde a lucrat numai funcții de conducere și de mare responsabilitate. Acum este șeful senatului acceptând așa ceva fără ezitări și fără să țină cont de insistențele negativiste ale lui Tăriceanu încă șeful lui de partid.

 

Nimeni nu înțelege ce se întâmplă cu președintele lui ALDE. Era al doilea om în stat, participa la guvernare alături de PSD voia să fie Președintele României etc când deodată renunță la tot ca să ajungă într-o opoziție tare incertă și ne anunță că va munci pentru ca Mircea Diaconu să câștige alegerile prezidențiale.

Ce ciudate sunt uneori deciziile politice!

 

Domnul Meleșcanu pare că știe ce face. Nu mai are vârsta unor aventuri și dacă va fi cazul, va putea fi președintele nostru fără să ne pară rău. A fost ministru de externe, a fost ministru al apărării a fost șeful spionilor, adică a condus SIE, știe ce se întâmplă pe lumea asta și cu noi și cu ceilalți.

 

Îl cunosc bine, am lucrat pentru și alături de dumnealui ca să ne mândrim cu APR o formațiune politică de ispravă și cumsecade.

În vara lui 2000 la legerile locale APR a fost cel de al treilea partid pe lista bunelor rezultate. Eu, la Constanța, am condus campania electorală și am obținut patru consilieri județeni câțiva primari și vreo sută de consilieri locali. Am avut cu mine argumentele necesare ca să îl conving să renunțe la candidatura lui Mazăre de la APR pentru postul de primar la Constanța. Nu a fost ușor de loc. Bătuseră amândoi palma iar domnul Meleșcanu știa din decembrie 1999 că Mazăre iese primar în iunie 2000. Și a ieșit dar ca independent. Un argument de al meu a fost că peste ani apropierea lui Meleșcanu de Mazăre o să fie regretabilă. Ce deștept eram pe vremea aceea. Ce ciudate sunt uneori deciziile politice.

 

De câte ori venea la Constanța avea pentru mine cuvinte de simpatie și aprecieri care mă măguleau.

Mergând cu dânsul în campaniile electorale, când pe colo când pe colo, îl îndemnau tot felul de cetățeni să le asculte opiniile unele repetându-se aproape cuvând cu cuvânt. Îi asculta cu mare atenție și îmi spunea, de față cu ei, uite, Haleț, așa trebuie să facem, cum spune dânsul de parcă atunci asculta pentru prima dată sfaturile venite de la simpli cetățeni. Rămânea ăla uimit că Meleșcanu îl ascultă și că îi dă dreptate. Probabil cât de curând vă voi povesti întâmplări cu domnul Meleșcanu pline de farmec și de învățăminte pentru toată lumea. Se vedea că are școală bună din aceea veche fiind foaarte bine pregătit pentru lumea bună. În momentul de față cârcotașii îi reproșează că e în vârstă, nimic altceva.

Românii știu bine că cine nu are bătrâni, să îi cumpere. Noi încă mai avem și e bine că vrem să îi folosim. Rezerva de cadre moare dar nu se predă.

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri