Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța
TRAISTA LUI CLAUDIU PALAZ

TRAISTA LUI CLAUDIU PALAZ(1611)


Se spune că Dumnezeu îți bagă în traistă, dar nu îți și prepară sau nu îți amestecă totul cu forța unui malaxor! Sau, mă rog, ceva în genul ăsta...Acum, nu vreau să îl critic pe Dumnezeu, nu am eu căderea să o fac, dar prea e atent mai mult cu Claudiu Palaz, “vicele” Consiliului Județean Constanța, decât cu bieții muritori de rând! Dacă ar fi să te iei după declarația lui de avere, îi plângi de milă cu vorbe în patru limbi de circulație internațională! Cum apare la orizont o moștenire, un islaz, ceva, un petec din “Noi vrem pământ!”, cu ilustrația asigurată de Culețu, fost prefect, un pod vociferat de alții în curs de despăgubire, piciorușe de pod portuar, instalații de captat curentul electric în interes personal, adică fraudulos, o plajă sau mai multe etc., nu se poate să nu fie implicat și domnia sa! Fie doar și cu numele, cu vreun neam de la a nu știu câta spiță, o banală verișoară! Sau pur și simplu Palaz! Sau cu asemănarea dintre numele său și denumirea unui vechi depou CFR. Într-un fel, e greșit spus “implicat”, pentru simplul motiv că domnia sa habar nu are de toate cele ce i se întămplă!

Paranteză. Doar lui!
Acum, ce-i drept, și Dumnezeu se ține de șotii! Îi bagă de toate în traistă fără măcar să îl anunțe dacă este legal sau ilegal! Recunosc, nu mă prea pricep la modă, dar am sesizat că domnul vicepreședinte umblă tot timpul cu o traistă mare de rafie după el, ceea ce contrastează cu ținuta lui europeană pe alocuri! În contradicție totală cu modelele țărănești inspirate de pe carpetele agățate de-a valma prin bucătăriile de vară din satele românești. Citez, pe cea mai populară dintre ele: “Eu, pentru soțul meu iubit, mâncărică am gătit!”. Citatul este ilustrat cu fotografii color care surprind secvențe din viața tumultoasă a vicepreședintelui nostru iubit. Într-un colț de carpetă, de pildă, Claudiu Palaz șade smerit în genunchi. Am crezut inițial că se roagă și îi mulțumește Domnului pentru promptiudinea cu care îi umple traista! Da’ de unde! Domnia sa gătește, precum fata din carpetă, rasol de piciorușe rozalii de pod cu hrean. La ce credeți că gătește? Da, ați ghicit. La stația de captat în mod fraudulos curent electric...

Politician să fiiiiiiii...și să mai ai și noroc la...traistă!
Se plimbă el tot timpul cu traista în băț, da’ îi merge bine! Știți cum i se mai spune lui Claudel? I se mai spune și nenea Iorga! “Bre, nene Iorga, nu mă lași să arunc și eu o privire de nulitate în traista matale?” Așa se smiorcăie Dorian Hapurnea ori de câte ori ajunge în preajma vicelui, încercând să-i vândă gogoși! Când răspundea de ținuta intimă a primarului Vrabie, pe Palaz nu îl scotea din “imperialist” și îl acuza de comiterea unor fraude! Și, acum, poftește, că e mare pofticios! Dar Claudiu Palaz, mare om de omenie, ce credeți că face? Îl lasă să își bage capul în traista lui frigorifică și imediat, tranc, îi stinge lumina!

O întrebare de trei puncte și o plimbare cu vaca la munte. Oare sursa de alimentare cu energie electrică coincide cu sursa frauduloasă din casă? Aia pe care tot Dumnezeu i-a băgat-o în traistă într-un moment în care nu era nimeni acasă!

Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri