MIHAI PRUNARIU NE SPUNE CUM SE VEDE PRIMĂRIA TG. JIU DE PE MARTE...

MIHAI PRUNARIU NE SPUNE CUM SE VEDE PRIMĂRIA TG. JIU DE PE MARTE...(2679)


Au trecut destul de multe zile de când Mihai Prunariu, astronautul speranței gorjene în toate cele ce sunt, a plecat pe Marte, într-o nouă misiune selenară, pe urmele celuilalt Prunariu, la bordul unui ASTRO. Racheta face parte din seria zero și a fost fabricată la Craiova într-o pauză de masă…

Dumitru Prunariu trebuie să participe, pe planeta Marte, la un seminar despre dezvoltarea Cosmosului în următorii patru ani și jumătate lumină.

Mihai Prunariu are, în calitatea sa de OM și de director sportiv la Tg. Jiu, o misiune foarte dificilă. Făcând abstracție de funcția pe care o deține, s-a angajat de unul singur să rezolve problemele cu care se confruntă civilizația sportivă din Tg. Jiu și din alte localități gorjene…

Să recunoaștem, o misiune foarte grea pe planeta Pământ în dreptul bornei stelare România! Unde, începând cu vizibilitatea, toate sunt greu de rezolvat, când e vorba de oamenii simpli și cinstiți, precum Mihai Prunariu însuși…

De pe Marte, planeta PRIMĂRIA TG. JIU se vede ca un loc întunecat și pustiu, lipsit de viață și de sens, înconjurat de vulcani activi noroioși și de oameni nervoși. Multe cratere, fumegânde de prea multă răutate și indiferență, ca după un război al stelelor.

De unde atâtea stele? Omuleții funcționari de pe planeta Primăria Tg. Jiu sunt vădit deranjați de acțiunile revendicative ale directorului Prunariu!

Unii angajați ai planetei amintite sunt contrariați de faptul că Prunariu s-a prezentat la greva foamei îmbrăcat în costum la trei ace! Au vrut să îl și sancționeze pe motiv că derutează opinia publică și l-au obligat să pună în piept un ecuson pe care scrie “Curg zdrențele de pe mine!” Ca și cum greva foamei ar fi o formă de protest permisă doar sărăntocilor sau indivizilor lipsiți de orice orizont intelectual!

Nici nu știu cum să îl ia pe Mihai Prunariu! O fi pământean? O fi marțian? Le răspund eu.

Mihai Prunariu este român! Un român adevărat, gata să meargă la nevoie și pe Marte ca să obțină drepturile care li se cuvin celor pe care îi reprezintă…

Și dacă trebuie să meargă și pe Marte? E deja pe Marte, ca să nu fie sancționat pentru că a stat o bună bucată de vreme în greva foamei!

De acolo, de pe Marte, Primăria Tg. Jiu arată ca o planetă cufundată în beznă, cu funcționari isterizați de faptul că un domn director, mare domn!, intră în greva foamei nu pentru un interes personal, ci pentru un trai decent, mai bunicel pentru colaboratorii săi și pentru alți oameni ca ei!

Încet, încet, ne pleacă românii din țară! Mai întâi, vara, în Bulgaria. Și, acum, mai nou, pe Marte, în căutarea dreptății ciuntite și luate peste picior de autoritățile române!

Am citit oarecun scârbit tentativa de mișto ieftin pe seama unor oameni necăjiți și a directorului Prunariu a unui oarecare cetățean turmentat.

Oare ăștia vor stăpâni România de acum încolo?
Ăștia care, atunci când primesc cadou un papion, spun că e înlocuitor de mustață! Mai bine pe Marte!

Pentru cauze nobile, merită să protestezi!
 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri