Mizeria românească deranjează sensibilități bulgărești

Mizeria românească deranjează sensibilități bulgărești(2135)


Boiko Metodiev Borisov, prim ministru mai la sud de noi încă din 2009, karateka, ofițer de poliție, milițian, gardă de corp, fotbalist, pompier, politician (după cum apare în Wikipedia) vrea să ne arate că știe bine viața porcilor de la el de acasă și nu mai poate de grija lor, cu orice risc.

La alegerile parlamentare din 26 martie 2017 formațiunea politică a lui Borisov, Cetățenii pentru Dezvoltarea Europeană a Bulgariei (GERB), s-a clasat pe primul loc, cu 32,65% din voturi.

Milițianul și Bruxelles-ul, baba și mitraliera, porcul lovit de pesta mamei lui și progresul european.

În decembrie 2018 șeful executivului nostru, la o reuniune de nivel înalt, cvadrilaterala România - Bulgaria - Serbia - Grecia, i-a greşit numele premierului bulgar, l-a numit Boris Borisov pe omologul său de la Sofia, în loc de Boiko Borisov.
„Am vorbit cu domnul prim-ministru Boris Borisov despre o reuniune a celor două guverne, un G2G între România și Bulgaria”, a spus Viorica Dăncilă.

 

Își poate permite ăsta acum să zică lumii întregi că suntem nesimțiți, nespălați, și că îi murdărim peisajele bulgărești cu resturi alimentare de ale noastre, din popor?! Și i se îmbolnăvesc lui porcii de pesta porcină după ce mănâncă sendviciurile noastre părăsite pe marginea drumurilor.

Nu vrea să spună la televizor că ne fură ai lui mașinile de câte ori ne prind neatenți și noi încă ne mai ducem să le murdărim litoralul. Nu vrea să-mi spună, cum mi-au spus mie prietenii: Gigi dacă vrei să te duci la Salonic prin Bulgaria, nu te opri la bulgăroi nici ca să iei benzină.

Știe că nu e adevărat, știe că așa ceva nu se face nici dacă ar fi adevărat nici dacă citești reguli diplomatice doar în vacanță și ești beat. Și cu toate astea și-a permis să fie mitocan!?!

Ăștia sunt vecinii noștri pe care comuniștii ni-i băgau pe gât că suntem prieteni?!

Podul de peste Dunăre încă se mai cheamă Podul Prieteniei Giurgiu-Ruse?!

Noi nu vom uita niciodată Cadrilaterul, bătălia de la Turtucaia, dărâmarea de către ostașii bulgari a statuii lui Ovidius de la Constanța și câte și mai câte măgării bulgărești. Vechi, adevărate, mizerabile greu de înțeles și de iertat.

 

Voi rămâne însă cu aceeași părere bună despre vecinii noștri pe care eu i-am cunoscut imediat după 1990 când am insistat să facem schimburi culturale cu Teatrul din Dobrici (pe atunci încă Tolbuhin) unde noi, cu Teatrul dramatic din Constanța, condus de formidabilul Eugen Mazilu, am jucat Sânziana și Pepelea în românește.

 

Spre amuzamentul tuturor iată câteva proverbe bulgărești pe care milițianul din fruntea Bulgariei nu le-a citit când trebuie:

Cele mai frumoase mere sunt întotdeauna mâncate de cei mai obraznici porci.

Cel care scoate primul cuţitul, de cuţit va muri.

N-are pantaloni şi cere fluier.

Cine are un succes, se laudă singur; când greşeşte, alţii sunt vinovaţi.

Nici Dumnezeu nu-i fără de păcat, de vreme ce a creat lumea.


 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri