Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța
Cine mai e, bă, și Haleț ăsta? Cine se crede el?

Cine mai e, bă, și Haleț ăsta? Cine se crede el?(2041)


"Invidia este o manifestație de inferioritate". Balzac
"Mila o primești în dar, invidia trebuie să ți-o cucerești". Casanova


Când ți se fac complimente nesincere, exagerate, trebuie să devii prudent.
Dacă știi că vin de la prieteni sau colaboratori apropiați pare că nu ar fi vreo problemă. Altcumva, frustrații te laudă pentru că de fapt te invidiază și te acoperă cu complimente sau chiar cu lingușeli doar pentru că îi roade invidia. Fă-te că nu te prinzi și zi-le că te bucuri, că le mulțumești din inimă. Ăștia nu vor lua niciodată în serios succesul tău. Ia te uită bă la Gigi cum a dat norocul peste el. Vor spune tuturor că de fapt ai avut noroc, că te-ai pripăși pe acolo când aveau ăia nevoie de tine nu pentru ai calități ce lor le lipsesc. Ce mare scofală face domnul Haleț?! Dacă vreau fac și eu ca el și chiar mai bine. Deocamdată nu am timp. Ce fac eu acuma e mult mai important. Toată lumea știe că Gigi nu e în stare să facă nimic din ce știu eu să fac, de exemplu.

 

Toți amărâții ăștia sunt de fapt cu ochii pe tine, te invidiază, te imită și sunt în stare să fure de la tine zilnic imediat până și gesturile și ticurile cu care cauți să te identifici doar tu, să devină numai ale tale. Își vor atribui cu orice ocazie elemente ale succesului tău pentru care nu au depus niciun efort. Goana după victorii îi împinge la gesturi nesăbuite, vor să te imite în tot și în toate până și în elemente vestimentare. Nu ai ce face. Așa sunt ei și așa vor fi întotdeauna. Nici nu vrei să îi schimbi, nici nu te interesează ca ei să capete o părere mai bună despre tine. Bucură-te că știi despre ce este vorba, râzi de ei și vezi-ți de treabă pe mai departe. Problema e a lor, chinul îi frământă, invidia îi năucește. Au impresia că tu nu vezi sau nu înțelegi din moment ce nu ai nicio reacție, că nu protestezi. Ce mare bucurie pentru ei să te prindă cu vreo greșeală! Nici nu le este greu din moment ce te pândesc, din moment ce sunt mereu cu ochii pe tine. O arată la toți, se bucură că te-au prins și insistă cu tâmpenia infantilă gen, ei, vedeți, ce v-am spus eu, ăsta e Gigi, atâta poate! Ați văzut ce a spus, sau ce a făcut, Haleț?! Aveți grijă! Nu îl mai băgați atâta în seamă! E periculos.

 

Invidioșii te vor bârfi pe la spate cu tot felul de aiureli. În față te laudă, te ascultă cu atenție, par mândri că sunt prieteni cu tine. Succesul tău însă, trebuie să vadă toată lumea, e obținut ușor, poate fi întâmplător, ai profitat de conjunctură. Ești de fapt un șarlatan. Lumea se uită cu drag la tine doar pentru că știi să îi păcălești. Poți să fii fermecător fără substanță doar așa, de ochii lumii.

Ai grijă însă că toți amețiții ăștia te urăsc puternic și ar cam fi cazul să te îndepărtezi de ei. Îți fac rău fără motiv, doar din invidie, iar tu nu vei putea fi mereu acolo unde chiar este nevoie să îndrepți lucrurile.

 

Toată viața am fost înconjurat de de-alde ăștia. Se simt bine în preajma mea, nu i-am gonit, nu mi-am bătut joc de ei. Câteodată mai întreb pe câte unul de ce mă vorbește de rău dacă nu l-am supărat cu nimic niciodată. Savurez momentul când îl văd că se pleoștește când parcă îi este rușine că l-am prins că e nemernic. Apoi, îmi pare rău. Știu că nu e vina lui. Eu sunt de vină deoarece prin felul mei de a fi îi provoc pe idioți să devină invidioși și să îi vadă lumea, să râdă de ei. Viața e frumoasă și avem mereu motive să nu ne plictisim.

 

După invidia dușmanilor îți dai seama de valoarea ta. Ce te faci când te invidiază proștii?!?
 

Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri