Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța
Deputatul Bogdan Huțucă, președinte al PNL Constanța, a depus o amplă interpelare către ministrul Sănătății privind proiectul Spitalului Regional de Urgență Constanța

Deputatul Bogdan Huțucă, președinte al PNL Constanța, a depus o amplă interpelare către ministrul Sănătății privind proiectul Spitalului Regional de Urgență Constanța(1272)


Deputatul Bogdan Huțucă, președinte al PNL Constanța, a depus o amplă interpelare către ministrul Sănătății privind proiectul Spitalului Regional de Urgență Constanța.

În răspunsul primit, semnat de secretarul de stat Dan Dumitrescu, se precizează încă din capul locului că spitalul va avea caracter militar (Spitalul Regional de Urgență Militar Constanța), iar lucrările sunt estimate a începe la începutul anului viitor.

De asemenea, Ministerul Sănătății informează că investiția NU se va realiza cu fonduri europene, ci va fi o „investiție guvern la guvern între România și Republica Turcă, investiție ce se va derula de la bugetul de stat prin bugetul MAPN”.

Foarte important, deși în răspunsul interpelării se menționează că la începutul anului viitor cel mai târzu vor începe lucrările, ulterior se precizează că noul studiu de fezabilitate nu a fost elaborat, iar documentația necesară realizării investiției nu a fost finalizată. De asemenea, noul spital nu va avea secții, ci organizarea serviciilor se va face pe centre: centru cap gât, centru toracic, centru abdominal, centru de articulație, centru de medicină internă, centru mama și copil, centru oncologic etc. Foarte important, în cadrul centrului de traumă vor fi înființate și 12 paturi pentru arși.

„Tot în cadrul interpelării, am adresat o întrebare privind ce se va întâmpla cu actualul spital județean Constanța ulterior construirii Spitalului Regional. Potrivit Ministerului Sănătății, conform experizelor realizate, actuala clădire a spitalului județean de urgență are un risc foarte ridicat seismic, iar în perioada următoare „Primăria Constanța a rămas să furnizeze măsurile pe care le va lua în ceea ce privește clădirea în care funcționează spitalului județean. 

Dincolo de necesitatea realizării acestei investiții, rămân aceleași promisiuni pe care Guvernul PSD le tot rostogolește de ani buni, fără nicio măsură concretă. Singurul lucru concret în toată această poveste este că Guvernul Dăncilă refuză în continuare să acceseze fonduri europene pentru realizarea investiției, deși instituțiile europene ne-au pus toate sumele necesare la dispoziție”, a declarat deputatul Bogdan Huțucă. 

Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri