Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța
MASONII AU VRUT SĂ NE IMPRESIONEZE ȘI AU REUȘIT. Sala Mare a Casei de Cultură din Constanța a fost mică de această dată.

MASONII AU VRUT SĂ NE IMPRESIONEZE ȘI AU REUȘIT. Sala Mare a Casei de Cultură din Constanța a fost mică de această dată.(4689)


Oamenii sunt curioși să îi vadă la față pe noii securiști și își doresc cu sinceritate ca aceștia să fie altfel, să vadă ei că pot avea încredereîn cei de acum și că pot trăi liniștiți.

Cine a avut norocul marți, 4 iunie 2019, să îi vadă, să îi asculte și să îi înțeleagă când pe domnul Rog când pe domnul Vevelea, poate povesti și altora că, spre bucuria noastră, astăzi la SRI lucrează oameni capabili, foarte bine pregătiți și școliți. Lumea se schimbă repede, pericolele se diversifică și se înmulțesc, iar unii concetățeni de ai noștri nu au altă treabă decât să ne apere atunci când trebuie în loc să își ceară scuze că mai mult nu au putut face din cauza dușmanului care mereu e mai bine pregătit.

Conferințele MLNR au avut îndrăzneala să ne aducă, iată la Casa de cultură din Constanța, oameni deosebiți, dornici să ne lămurească ce și cum e cu munca de cybersecurity astăzi în România. O sală arhiplină, curioasă, uluită de farmecul și sinceritatea declarațiilor (nu prea te aștepți de la serviciile secrete!?) în care am putut recunoaște foarte mulți cetățeni de onoare și de marcă din Constanța.

Domnul Anton Rog (Seful Centrului National Cyberint - S.R.I.) nu prea a vrut să ne lămurească și pe noi cum să ne apărăm de bandiți spunând mereu că dânșii se ocupă de lucruri mari, foarte importante, de siguranță națională. Noi am putea să ne ferim și singuri deși am înțeles că prin felul nostru de a fi suntem foarte vulnerabili. Putem suna însă direct la 1911 un număr unic de telefon pentru incidente informatice (începând din 2 mai) dacă vedem că cineva umblă pe blat prin cardurile noastre, de exemplu. Cică sunt destui și pe unii îi liniștesc chiar dumnealor când exagerează și pun la cale furturi mari direct din bancă. Banditul cel mare cu care se luptă dânșii permanent este așa numitul MALWARE un software rău intenționat, dăunător. Un tip de software gândit intenționat pentru deteriorarea oricărui computer sau infiltrarea în el, defectarea sau pătrunderea în rețele de computere, fără știința proprietarului.

Domnul Victor Vevera (Director Tehnic INCDI - ICI, Presedinte think tank IF Ideas Factory) ne lămurește calm și blând că în general putem fi liniștiți. Se știe totul depre noi și ce-am făcut și pe unde am fost și ce-am plătit și ce-am spus și cui am spus și că sfatul dumnealui este că ar fi mult mai bine dacă am fi oameni cumsecade și am avea numai gânduri bune. Mai ales că acum, acum vine 5G-ul care ne va arăta tuturor totul în timp real. Nu știu nici dânșii să ne spună cum va fi cu protecția persoanei dacă toți vor ști despre mine orice oricând. Poate așa vom trăi într-o lume mai bună, fără bandiți și fără malware. Deși cu toții am înțeles în această seară că doar omul rău îl face pe omul bun mai bun.

Domnul Mirel Palada un sociolog renumit și bine văzut pe la emisiuni tv recunoaște că nu a mai avut ocazia să vorbească în fața unei săli așa de pline și să se adreseze unui auditoriu așa bun și a profitat dând impresia că nu se va opri curând. Lumea e plină de fakenews-uri și de specialiști pricepuți la de toate, oricând. Prea multă libertatea strică lumea la cap iar naivitatea noastră poate naște monștri din bunăvoință. Am auzit eu de la o cunoștință de a lu' soacră-mea că vaccinul nu mai e bun, are aluminiu!

Domnul Alecu Racoviceanu, jurnalist de mare anvergură, a fost discret, elegant, șugubăț și a moderat totul cum trebuie având la îndemână așa o companie selectă.

Mulțumim domnului prof. Radu Bălănescu, Mare Maestru al MLNR, că a avut inspirația și curajul să deschidă ușile masonilor și către societatea civilă.


Să vedem ce urmează pentru că pretențiile noastre au crescut.

  

Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri