LA MEDGIDIA, DANSÂND ÎN PLOAIE CU REGELE DAPYX

LA MEDGIDIA, DANSÂND ÎN PLOAIE CU REGELE DAPYX(2936)


Primarului de la Medgidia îi place să construiască. Asta ne mărturisea domnia sa, într-un interviu publicat, recent, în ziarul TIMPUL. “Eu nu alerg după funcții politice! Mie îmi place să construiesc.”

M-am convins de acest lucru și pe parcursul derulării Festivalului DAPYX, aflat la finalul ediției cu numărul trei. În fapt, o construcție a primarului și colaboratorilor săi. Pe scurt, oameni multilateral pregătiți, istorici, specialiști în diverse alte domenii de activitate, artiști, actori, muzicieni. O pleiadă întreagă de intelectuali, oameni de excepție, care au muncit pentru Medgidia, căreia a început să-i crească vizibil cota. Concret, pentru ca Medgidia, inima Dobrogei, să devină un oraș atractiv, plin de evenimente culturae și educative.

Regele DAPYX, revenit la curtea primarului Vrabie, și-a pus pecetea și pe manifestările din acest an care îi poartă numele. În ciuda numeroaselor nume sonore, nimeni nu s-a simțit timorat de cărțile de vizită prezente pe afișul festivalului. De când cu Vrabie la primărie, asistăm la numeroase lansări de carte, diverse spectacole, vernisaje, promovarea tinerelor valori, celebrări de evenimente.

Festivalul DAPYX a scos la iveală un adevăr știut, dar confirmat abia acum. Medgidia are numeroși oameni de valoare pe plan intern și în diverse alte puncte din țară și chiar de peste hotare! Ca și în alte cazuri de acest gen, muzica a fost liantul care a asigurat comunicarea între participanți. Muzica: limbajul universal. Seara, în lumina reflectoarelor, sub rafalele unei ploi torențiale, am asistat la marșul triumfal al regelui DAPYX! Am văzut oameni simpli bucurându-se de ploaie, ca un semn al belșugului, și de dans, încercând să atingă mantia imaginară a idolilor lor, Damian&Brothers, Viorica și Ioniță cu taraful Clejani, Tharmis Orchestra. E din ce în ce mai greu pentru oamenii cu câștiguri modeste să aibe șansa de a viziona pe viu, cum se spune, un spectacol susținut de marii interpreți de muzică populară și ușoară. Nume de top ca Smiley, Elena Gheorghe, Irina Rimes, care vor aduce atâta bucurie spectatorilor!

La Medgidia, dansând în ploaie cu regele DAPYX!

Dansul: o nouă formă de a construi. Îmi aduc aminte că și anul trecut a plouat din abundență și roadele s-au văzut imediat! Medgidia crede în minuni, dar nu se lasă pe tânjală! Dumnezeu când te iubește, te ajută! Cu experiența acumulată în domeniul administrației, Valentin Vrabie tinde să depășească net coordonatele unui primar redutabil!
 

OMD MAMAIA CONSTANTAjooble.org ziare, stiri