Remus Cernea sare în apărarea maidanezilor(522)


Remus Cernea va prezenta, mâine, în Constanța, draftului unei legi care, spune el, a fost lucrată timp de mai multe luni, împreună cu experţi, şi care, dacă va fi adoptată şi implementată, va putea conduce la rezolvarea eficientă şi într-un mod civilizat, a problemei prezenţei unui număr mare de câini comunitari pe străzile localităţilor din ţară noastră.

”Draftul legii va fi postat pe internet şi se va află în dezbatere publică timp de două săptămâni. Vor fi apoi analizate propunerile de ajustare primite în acest interval, iar versiunea finalizată va fi depusă, spre finalul lunii septembrie/începutul lunii octombrie la Parlament pentru a intră în circuitul instituţional de dezbatere şi adoptare”, spune Cernea.

”Acolo unde în dezbaterile publice prevalează, uneori, emoţiile şi analiză superficială a unei probleme, este important să fie prezentate opinii raţionale, bine fundamentate şi care să ducă la o reală rezolvare a dificultăţilor cu care ne confruntăm. Este important să convertim, aşadar, emoţiile noastre în decizii judicios luate, nu în acţiuni pripite. Trebuie să găsim înţelepciunea de a nu ne lasă amăgiţi de pseudo-soluţiile populiste”, a mai precizat acesta.
 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri