DE CE L-AR INTERESA PE COMĂNESCU GSP PRIMĂRIA CONSTANȚA?

DE CE L-AR INTERESA PE COMĂNESCU GSP PRIMĂRIA CONSTANȚA?(3212)


Am stat o singură dată în viața mea, față în față, în biroul său de la GSP, din Portul Constanța, de vorbă cu Gabriel Comănescu.

Dacă nu ai la bază școala vieții, renunță!
Te întoarce pe toate fețele. Te răstoarnă cu capul în jos, ca să te elibereze de greutatea din buzunare, în eventualitatea în care ai ceva în ele...E când trist, când șmecher, suficient să pleci de la el în două ape, adică neîmplinit de genul “Ce a vrut să spună ăsta?” E când prietenos, când amenințător, suficient cât să îți tremure genunchii, precum lui Dorian Hapurnea, căruia i s-a părut că domnul Comănescu l-ar fi amenințat că pune ANAF-ul pe el!

Cele aproape două ore petrecute, cu câțiva ani în urmă, în compania sa mă ajută să înțeleg unele dintre mișcările pe care le face, chiar deciziile pe care le ia! Nu în ce privește activitatea sa economică și afacerile personale, unde nu mă pricep. Ci în cotidian, când vine vorba de Primăria Constanța. Dacă ar fi vorba să discutăm despre hobby-uri și pasiuni personale, atunci, cu siguranță, pe primul loc în preferințele sale s-ar plasa Primăria Constanța…Dacă legea ar permite,ar cumpăra-o la bucată sau vrac cu plata cash! Legea nu permite acest lucru, dar permite unora să o dea pe nimic! Ceea ce nu m-ar mira, dacă Decebal Făgădău mai prinde un mandat ca primar!

Să nu vă imaginați că marele Comănescu GSP visează să ajungă primarul Constanței ca să-i sancționeze pe cei care aruncă dezinvolt chiștoacele pe jos! Dumnealui nu are simțul gospodăresc manifestat de Mohammad Murrad și nici nu se pricepe la blocuri gigant înălțate fără autorizații de construcție. Comănescu nu vrea să fie primarul! În schimb, vrea să fie stăpânul! Stăpânul orașului,ceea ce e cu totul diferit față de ambițiile marelui nostru investitor strategic. Domnul Comănescu este cumpătat, nu ca alții, bolnavi de lăcomie! Nu vrea Primăria ca, virgulă, construcție. Vrea un primar al lui, numai al lui, căruia să i se spună Stan păpușă. Eventual, cu cheiță la spate! A demonstrat-o cu prisosință la alegerile locale trecute, când a modificat eșichierul politic printr-o simplă schimbare a macazului! Ca la CFR, când era a doua armată! Din partea domniei sale, a fost o demonstrație de forță de zile mari! Comănescu a provocat celebra mișcare a aruncării paltonului pe gard, reluată de președintele Iohannis cu prilejul unei reuniuni europene. Cu o mică diferență. În cazul Iohannis, gardul era din categoria “Mercedes”!

Sunt convins că și la alegerile care vin, mă refer la cele locale, unde interesele sunt dintre cele pământești, GSP va miza pe candidatul său preferat. În ciuda discreției pe care o afișează, Comănescu GSP nu are de gând să stea deoparte de subiectul electoral care pasionează pe toată lumea. Spun gurile rele, cine altcineva ar putea fi în stare de așa ceva?, că domnia sa ar fi foarte interesat ca Primăria Constanța să fie condusă de un om de-al său! Dar cine nu ar vrea! Comănescu, chiar mai mult, dacă ținem cont de investițiile făcute!

Rămâne de văzut în ce măsură va mai juca, dacă va mai juca!, pe același teren politic de acum patru ani! Pentru că domnul Comănescu-GSP este bine proptit, ca relații, în elita de la București! Rămâne de văzut în ce măsură un Vasile Blaga, de pildă, mai are darul de a da unora fiori!

După alegerile europene, vor începe, nu numai la Constanța, marile mișcări tectonice din politică. Cu siguranță, vor apare numeroase alte schimbări – surpriză! La bal sau la spital?
 
jooble.org