Alege autobuzul!

Alege autobuzul!(1565)


Primăria Municipiului Constanța și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Zona Metropolitană Constanța“ au organizat astăzi, în cadrul proiectului „PORTIS (PORT-Cities: Innovation for Sustainability) - Dezvoltare durabilă prin inovare“, o sesiune de dezbateri având ca temă promovarea transportului public local în rândul cetățenilor din municipiul Constanța, prin demararea campaniei „Alege autobuzul“. Această campanie are scopul de a încuraja constănțenii să folosească mijloacele de transport în comun.

La eveniment au participat toți actorii de la nivel local care s-au implicat în găsirea de soluții pentru asigurarea unei mobilități urbane durabile în municipiul Constanța și în Zona Metropolitană Constanța: Primăria Constanța, ADI ZMC, Universitatea „Ovidius“ Constanța, Regia Autonomă de Transport în Comun Constanța, Portul Constanța, Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța.

Prezenta reuniune de lucru organizată în cadrul Forumului de Mobilitate Urbană Durabilă survine atât în contextul activității specifice desfășurate în cadrul proiectului PORTIS, cât și în perspectiva identificării și implementării unor soluții moderne și eficiente privind îmbunătățirea mobilității în municipiul Constanța.

Printre acestea, putem aminti extinderea liniei 42 în Portul Constanța. Astfel că, de luni până vineri, în intervalul orar 06:30 – 08:30 și 14:30 – 17:30, autobuzele 42 vor pleca din Tomis Nord și vor circula pe ruta Centru - Poarta 2 - Poarta 1 - Incinta Port (până la Cuibul Reginei - Dana Militară) și retur pe același traseu, acoperind astfel orele de vârf din perioada începerii și încheierii activității instituțiilor și operatorilor portuari.

De asemenea, vorbim despre resistematizarea marilor bulevarde, prin Programul Operațional Regional, care presupune: piste pentru biciclete, benzi dedicate transportului public și modernizarea traseelor pietonale.

Acest proiect va schimba radical modul în care se circulă în municipiul Constanța, pornind de la intersecția municipiului Constanța cu localitățile Agigea și Cumpăna și ajungând până la intrarea în stațiunea Mamaia.

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri