Cristian Radu: ”Dacă iubeşti aşa de mult un câine, ia-l acasă, îngrijeşte-l, nu-l lasă liber pe stradă să atace copii!”

Cristian Radu: ”Dacă iubeşti aşa de mult un câine, ia-l acasă, îngrijeşte-l, nu-l lasă liber pe stradă să atace copii!”(879)


Primarul Mangaliei, Cristian Radu, și-a exprimat, astăzi, public, pe o rețea de socializare, opinia în legătură cu câinii maidanezi. 

”Doresc să vă informez că şi eu sunt un mare iubitor de animale, că am câini acasă, chiar şi câini comunitari, pe care îi îngrijesc, însă eu îmi asum acest lucru, nu dau drumul lacâini pe stradă să muşte oamenii. Consider că ar fi normal că toţi cei care sunt iubitori de animale să facă acelaşi lucru, nu să-i iubească doar din vorbe, să o demonstreze cu fapte. Dacă iubeşti aşa de mult un câine, ia-l acasă, îngrijeşte-l, nu-l lasă liber pe stradă să atace copii!”, a spus acesta.

În ceea ce priveşte situaţia Mangaliei şi a staţiunilor, problema este una de nivel naţional, de legislaţie. ”În Europa, România este printre ultimile state, dacă nu chiar ultimul, care nu are o reglementare coerentă în această privinţă. În cele mai multe ţări din U.E., un animal comunitar este luat de pe stradă, ţinut în adăpost de la 48 de ore până la două săptămâni (în funcţie de ţară), iar apoi, dacă nu este revendicat, se eutanasiază. La noi în ţară, câinele este trimis din nou pe stradă unde se întâmplă, Doamne fereşte, tot felul de tragedii”, a mai spus primarul.

În opinia sa, parlamentarii ar trebui să adopte cât mai urgent o lege care să aibă că efect dispariţia câinilor fără stăpân de pe străzi. ”Până la urmă viaţă copiilor noştri, a oamenilor în general, este mai importantă!”, a conchis Cristian Radu. 

Va mulţumesc !
  

OMD MAMAIA CONSTANTAjooble.org ziare, stiri