NUMEROLOGIA ne ajută să aflăm cum își poate modifica acum soarta Republica Kazahstan, prin schimbarea președintelui și a numelui capitalei?

NUMEROLOGIA ne ajută să aflăm cum își poate modifica acum soarta Republica Kazahstan, prin schimbarea președintelui și a numelui capitalei?(2758)


La 16 decembrie 1991, Kazahstanul era ultima republică din USSR care își proclama independența. Triburile nomade ce ocupau inițial teritoriul Kazahstanului au fost cucerite în secolul al XIII-lea de mongoli conduși de Ginghis Han. În secolul al XIX-lea cele trei hoarde de kazahi (formate prin secolul XV) duceau în continuare o viață nomadă până au fost ocupate de Rusia.

Actuala capitală a Kazahstanului, NURSULTAN, poartă numele fostului președinte, Nursultan Nazarbaev, care a condus destinul țării de la căderea Uniunii Sovietice și independența țării din anul 1991 și până în 20 martie 2019, când și-a dat demisia.

Conform Constituției Kazahstanului, în cazul încetării anticipate a puterilor, Președintele Senatului devine Președinte până la următoarele alegeri . La 20 martie 2019 Kassym-Jomart Tokayev a preluat oficial funcția de președinte. 
Imediat după inaugurare, Tokayev a propus redenumirea capitalei Kazahstanului după predecesorul său iar în aceeași zi Parlamentul Kazahstanului a aprobat schimbarea numelui din Astana în Nursultan. 
Președintele rus Vladimir Putin a fost unul dintre primii lideri străini care l-a felicitat pe Tokayev, invitându-l să viziteze Moscova printr-o convorbire telefonică purtată cu actualul președinte și cu Nazarbayev. 


La două săptămâni după preluarea mandatului, Tokayev a vizitat Moscova în prima sa vizită de stat străină, la 4 aprilie 2019, întâlnindu-se cu Putin alături de alți oficiali ruși.  În cursul vizitei, Putin a oferit asistența Rusiei, lui Tokayev, în construcția unei centrale nucleare propuse în țară. 

Vibrația universală a acestei zile a fost (întâmplător?!) bine aleasă, zi cu vibrație 2, a parteneriatului. Doar că lui Tokayev îi lipsește cifra 2 din numerograma caracterului său (calculată pe baza datei de naștere). Vibrația personala a respectivei zile în care s-a produs întâlnirea a avut o vibrație 6, a implicării, a asumării responsabilității faptelor dar și a unei dorințe de a fi fair-play, loial propriilor opinii și vibrația 1, pentru președintele rus, care își dorea cumva o modalitate de a regăsi supremația pe care a avut-o Rusia asupra Kazahstanului. Cu siguranță Vladimir Putin s-a comportat ca un șef și cu siguranță Kassym-Jomart Tokayev a găsit modalități pentru a face față acestei situații în care vibrația personală 6 a acelei zile îl îndemna să îi ofere sfaturi (!?!) lui Vladimir Putin.

 

Recent, serviciul de presă al Președintelui kazah a transmis informația potrivit căreia Kazahstanul a trecut la alfabetul latin după ce președintele Nursultan Nazarbaev a aprobat legea care prevede ca noua redactare a alfabetului național să se facă în grafie latină și nu chirilică, așa cum s-a întâmplat până acum. Decretul a fost semnat la 19 februarie 2019 (zi cu vibrație universal 6 - a asumării responsabilității în domeniul educațional).

Kazahstanul și-a schimbat alfabetul oficial pentru a treia oară în mai puțin de 100 de ani. 
Kazaha, o limbă turcică, a fost scrisă cu litere arabe pînă în anii '20 ai secolului trecut, când fosta URSS a decis să introducă pentru o scurtă perioadă alfabetul latin, care a fost înlocuit apoi cu cel chirilic.  Alte cîteva țări din fosta URSS, precum Azerbaidjanul, Turkmenistanul sau Uzbekistanul, au trecut anterior la alfabetul latin. Trecerea la alfabetul latin se va face treptat. Noua reformă va trebui să ţină cont şi de minoritatea rusă, care reprezintă aproape 21% din cei peste 18 milioane de locuitori ai Kazahstanului.

 

Dacă fostul președinte al Kazahstanului, Nursultan Nazarbaev (data nașterii 06 iulie 1940), a reușit să păstreze un climat de relativă pace, preocupat fiind de un bine al tuturor, atât al kazahilor cât și al vecinilor și partenerilor țării, (are o cifră a destinului 9 din 2 și 7 și cifra zilei de naștere 6 - a responsabilului dascăl îngrijorat și preocupat de soarta fiecărui om în parte), Kassym Jomart Tokayev (data nașterii 17 mai 1953) este, cel puțin din punct de vedere numerologic, exact opusul fostului șef de stat. Cu o cifră a destinului 4 din 3 și 1, Tokayev are un caracter puternic fiind serios și rece, categoric și organizat, ferm și neînduplecat dar și agitat, curajos, norocos, coleric. Se descurcă excelent în momentele de criză, are calități reale de lider. E drept că îi place când este lăudat, că are nevoie să fie în centrul atenției, să fie remarcat. Cifra zilei de naștere, care este 8 (născut fiind într-o zi de 17) și care completează informațiile despre trăsăturile sale de caracter, ne dezvăluie că este puternic, rezistent fizic și psihic, are calități de luptător, este de nădejde și independent. Adeseori preferă să se descurce singur fără a se baza pe ajutorul celorlalți. Intimidează cu ușurință, se simte bine în mediul competitiv, este mereu în căutarea perfecțiunii, atent la orice se întâmplă în jurul său și permanent nemulțumit. Preferă războiul în locul unor milogiri inutile. Din numerograma zilei sale de naștere lipsește cifra 2, a diplomației și a prieteniei. Adică întotdeauna va acționa așa cum va considera el că este mai bine nu cum îl vor consilia cei din jurul său. Dacă a pornit pe un drum îl va continua indiferent de consecințe (are linia hotărârii 159) și întotdeauna va verifica fiecare informație pe care o va primi (are linia scepticului 359).

Anul 2019 are o vibrație personală 7 pentru actualul președinte al Kazahstanului. Este un an misterios, în care se vor întâmpla lucruri neașteptate, în care nimic din ceea ce a pregătit nu va decurge așa cum a stabilit. Se va încăpățâna, va fi mai intuitiv, mai perfecționist, mai analitic. Nu va asculta opiniile nimănui, nu va urma sfaturile nimănui. Luni dificile pentru el vor fi anul acesta: iulie cu vibrație personală 5, în care vor intervene o serie de schimbări, modificări, în care va fi ceva mai superficial; septembrie, cu vibrație 7, când riscul de a rămâne fără prieteni apropiați crește dramatic, când sistemul imunitar este slăbit și se încăpățânează mai mult ca oricând și noiembrie cu vibrație personală 9, lună în care va crește riscul accidentelor de tot felul, când va simți nevoia să se detașeze de unele relații, când există riscul să renunțe la niște parteneriate.

 

Actuala capitală a Kazahstanului, care de-a lungul timpului s-a numit Țelinograd (1961- 1992), apoi Akmola (1992-1998), urmată de noul nume, Astana (1998-2019), se numește acum Nursultan (NUR-SULTAN). Vibrația numelui unei localități are darul de a influența atât dezvoltarea acesteia cât și soarta și comportamentul locuitorilor. Dacă Țelinograd avea o vibrație 6 care îndemna la liniște și responsabilitate pentru familie, Akmola cu a sa vibrație 8, îi determina pe toți să fie mai activi, mai nemulțumiți, mai ambițioși, mai bătăioși, mai expansivi.

Vibrația numelui Astana, care era 2, îndemna la cumpătare, la prietenie, la diplomație dar și la supunere. Actualul nume, Nursultan, cu a sa vibrație 5, va determina o dorință puternică de a dobândi libertate și progres. Interesele vor fi multiple, va crește popularitatea, adaptabilitatea se va dezvolta, la fel și capacitatea de a înțelege, de a accepta mai ușor schimbările ulterioare.

 

Numele oficial al țării este Republica Kazahstan, nume a cărui vibrație este 8, determinînd locuitorii să fie ambițioși, neiertători, luptători, buni organizatori, puternici și încăpățânați și energici, uneori de nestăpânit, uitând să-și manifeste afecțiunea față de cei dragi, loiali, pedepsind aspru încălcarea legilor, pedepsind lenea, trădarea și minciuna.

 

Relațiile dintre Rusia și Kazahstan se vor schimba și pot deveni încordate deși declarațiile oficiale sunt în continuare amabile și pline de respect reciproc și promisiuni de colaborare.
 



 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri