Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța
PRINȚIȘORUL

PRINȚIȘORUL(1792)


Dintre toți politicienii noștri locali, Prințișorul Claudiu Palaz este cel mai răsfățat, răzgâiat, alintat și tolerat. De unde i se trage oare norocul din bască? Când era mic, mic de tot, l-au aruncat în sus, până aproape de spațiul aerian sovietic. Când să-l prindă la retur, s-a sfârșit recreația mare, dar a fost salvat de o bască uriașă de pe capul unui tractorist fruntaș. Bine că nu era ziua aviației!

Pentru Claudel, sistemul a mutat munții din loc, dar s-a descurcat și singur. Claudel a mutat doar cu năsucul lui fermecat piciorușul unui ditamai podul portuar! Cu acest prilej, Prințișorul Claudiu Palaz ne-a demonstrat că, dacă vrea dumnealui, schimbă geografia unui județ întreg! Așa cum schimbă unii conținutul unui rechizitoriu!

În schimb, Poliția Locală Constanța nu a fost în stare să-i mute “merțanul” de lux de pe trotuar, unde Prințișorul îl parcase cu convingerea că dumnealui e stăpânul orașului! Suntem țara cu cei mai mulți prințișori pe cap de locuitor, dar ca Claudel nu se “ezistă”! Cacofonia e pe cale naturală și nu am putut să o evit!

Înainte, într-o epocă, chipurile, de aur, la noi, exista un singur prințișor în toată țara. Astăzi, avem în județe un număr impresionant de prințișori autohtoni. Îi vezi cum coboară din cer cu mașini de lux, elicoptere, motociclete etc. Cum defilează prin cluburi în scăldători pline cu șampanie franțuzească.

Noi, constănțenii, avem doar un Prințișor. Unul singur, dar bun rău! Prințișorul Claudiu Palaz este cel mai răsfățat. De când a scăpat de concurență, e din ce în ce mai tupeist! Mă refer, desigur, la Radu Mazăre, care a tulit-o cu parapanta în Madagascar.

De atunci, pe ce pune mâna Prințișorul, gata, i se cuvine!
Parcă îl și aud stigând după fiecare naționalizare în cerc restrâns: “E a mieu, a mieu....” În timp, pe baza acestei mentalități, a căpătat un tic. Merge uneori aplecat ca și cum ar ascunde ceva sub sacoul său elegant! De pildă, un pepene.

Știm cu toții că domnul Palaz poate, ca nimeni altul, să țină doi pepeni într-o mână, fără să își păteze țoalele de lux cu care se îmbracă la serviciu. Cum naiba face că nu e șifonat niciodată! Gurile rele și ofticoase spun că lucrează în picioare la serviciu, ca în autobuz, ca să nu se șifoneze!

Care serviciu? Am spus că Prințișorul este cel mai răsfățat dintre toți politicienii aflați în evidențele noastre. Păi, întreb, cine mai are ca dânsul două partide politice cu titlul de obiecte de joacă? E drept, nu e cine știe ce de capul lor!

Unul poartă sigla PSD, fiind vorba de un exemplar în miniatură. Da, așa e, miniatură, miniatură, dar Prințișorul intră peste tot și, dacă se opune careva, îi dă una peste bot! Când îl cauți, dumnealui stă tolănit în sala tronului PSD, unde pune pe hârtie tot felul de scenarii …

În PSD, nu există colțișor în care Prințișorul Claudiu Palaz să nu-și fi băgat năsucul lui cel simpatic și jucăuș! Se spune că e flotant în PSD, dar el are parte de facilități mai multe și mai diverse decât cel mai vechi pesedist! Are și un joc preferat: “Îmbârligă-i, drace, că mie îmi place!”

Adevărul că, atunci când văd cum se încaieră în trei, Palaz, Țuțuianu, Făgădău, și mie îmi place!

Dar, se știe, într-o zi, te saturi și de prea mult bine. Și, atunci, când îți este dor de lupta de clasă, te joci de-a opozantul cu clăbuci la gură. Ca să nu se plictisească de atâta bine, Prințișorul a primit în dar și al doilea partid.

Când vrea să defileze ca la paradă și să ne țină lecții de morală, se urcă pe puntea PMP.și pozează în liderul opoziției locale! Ce-i drept, în PMP, Prințișorul nu se bucură de aceeași popularitate ca în PSD!
Cât timp îl are pe Traian Băsescu în cârca sa, nu are nici o șansă…

Ce nu știe Prințișorul ? Nu știe că, după ce își face treaba, Băsescu nu mai dă doi bani pe cei de care s-a folosit și se leapădă urgent de ei! Inclusiv de Prințișor!

 

Foto: www.cetateanul.net

Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri