Medicii de la Mrini Eye Hospital bifează o nouă acțiune în domeniul învățământului medical de prevenție

Medicii de la Mrini Eye Hospital bifează o nouă acțiune în domeniul învățământului medical de prevenție(1278)


Mrini Eye Hospital a desfășurat luni, 25 martie 2019, cea de-a doua acțiune în domeniul învățământului medical de prevenție.

Dr. Fildis Mrini, medic specialist oftalmolog și dr. Relu Anghele, medic specialist oftalmolog au răspuns afirmativ invitației Școlii Gimnaziale Spectrum de a susține o lecție deschisă elevilor instituției de învățământ.

Cei doi medici au predat, de această dată, Lecția de prim ajutor oftalmologic elevilor din clasele 0-4. Evenimentul a reunit peste 150 de copii care au avut ocazia să descopere prin intermediul jocului și al ghicitorilor obiectele care, folosite cu neatenție, pot pune în pericol vederea. Lecția de prim ajutor oftalmologic a cuprins informații simple, transmise într-un limbaj accesibil elevilor și într-un mod cât se poate de atractiv. Micuții au aflat care sunt măsurile de prim ajutor în situații ce pot avea ca urmări afectarea vederii și prin intermediul jocului și-au putut testa vederea pentru culori. Mai mult, copiii au fost angrenați într-o serie de jocuri interactive, simulând lipsa vederii. Au fost provocați să încerce să identifice anumite fructe, legaţi la ochii., folosindu-se de celelalte simțuri.

La finalul acțiunii, elevii au primit din partea medicilor materiale informative și teste simple pentru vedere, pe format de hârtie, pe care le pot face și acasă.

***
„Astăzi a fost impresionant. În premieră 170 de copii, între clasele 0-4, o sesiune interactivă, o lecţie de prim-ajutor cu multe sfaturi şi din partea lor. Au fost extrem de vigilenţi, extrem de atenţi şi foarte comunicativi. Sper că această lecţie va fi de bun augur. Se vede că este o generaţie nouă şi se află la alt nivel de inteligenţă şi de percepţie a informaţiilor. Categoric astfel de acţiuni vor mai urma. Dacă vom avea solicitări vom merge la toate instituţiile de învăţământ, acolo unde vom aveam solicitări”, a declarat dr. Fildis Mrini, medic specialist oftalmolog.

„Ceea ce noi am gândit ca fiind o activitate didactică, în sensul de a atrage atenţia asupra pericolelor din şcoală şi din viaţa de zi cu zi care pot produce afecţiuni grave la nivelul ochiului şi pot duce uneori chiar şi la pierderea vederii, s-a demonstrat a fi o activitate interactivă foarte plăcută, atât pentru noi, dar şi pentru copii în sensul că am obţinut foarte multe informaţii şi noi de la ei, am obţinut foarte multe detalii, ba chiar vreau să vă spun că ne-au extins orizontul de cunoaştere în sensul că obiecte aparent banale care pot reprezenta un pericol şi pe care noi, poate nu le-am cuprins în prezentarea de astăzi, ei ni le-au adus la cunoştinţă, ni le-au semnalat. Lucru pentru care le mulţumim, suntem foarte încântaţi. Generaţia lor este una extraordinară. Avem multe de învăţat şi noi de la ei, nu doar ei de la noi”, completat dr. Relu Anghele, medic specialist oftalmolog.

Acţiunea de astăzi a fost foarte interesantă. Astfel de activităţi îi ancorează mai bine pe copii în realitatea cotidiană îi obişnuieşte cu ideea că orice boală poate fi prevenită. Vrem să îi obişnuim cu ceea ce se întâmplă zilnic în afara şcolii, pentru că în şcoală e responsabilitatea noastră, dar în afară trebuie să îi obişnuim cu astfel de lucruri. Mulţumim celor care au făcut această acțiune. Copiii au fost foarte antrenaţi, foarte cooperanţi şi foarte implicaţi. Chiar dacă sunt mici sunt foarte implicaţi în astfel de acţiuni”, a spus Ruxandra Ianul, director Școala Gimnazială Spectrum.


***
Mrini Eye Hospital este primul spital privat de oftalmologie din sud-estul țării.


 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri