DOI PREȘEDINȚI, UNUL ALB, LA TULCEA, ȘI UNUL NEGRU, LA CONSTANȚA

DOI PREȘEDINȚI, UNUL ALB, LA TULCEA, ȘI UNUL NEGRU, LA CONSTANȚA(1896)


De ceva ani încoace, fix pe la orele astea, când bulgarii sunt ca și gata cu pregătirile pentru sezonul estival, la noi, încep dezbaterile sterile despre soarta turismului de pe litoral!

Este scos la înaintare tot arsenalul de care dispun factorii de răspundere. Bocitoare, responsabili cu lauda de sine etc. Și ce fac ei? În timp ce bulgarii vopsesc pe bune gardul, după ce l-au reparat, noi întărâtăm leopardul! Anul trecut, de pildă, la Balcic, bulgarii văruiau, iar românii hibernau!

Nu sunt împotriva dezbaterilor pe această temă. Dar mă exasperează subiectul când văd că se bate apa în piuă și, practic, nu se întâmplă nimic de ani de zile! Aceleași probleme, aceleași nemulțumiri prezentate, în exact același ambalaj! Culmea, și mototolit!

Peisajul dezolant este completat de prezența la discuții a unor neaveniți care bat câmpii. Prea mulți “înțelepți”! Paradoxal, lipsesc cei care au răspunderi concrete în acest domeniu! Am văzut și eu imaginile difuzate de REALITATEA TV.

De sus, din elicopter, Constanța arată ca un cimitir cu cavourile deschise! De-a dreptul hidos! Asta este cartea de vizită ilustrată a domnului Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța, care tratează veșnic turismul ca pe o Cenușăreasa! Pentru domnia sa, parcă nici nu există activitatea de turism!

Dumnezeu ne-a dat, mă refer la frumusețile naturii, dar nu e suficient! Cum este posibil ca, la o aruncătură de băț de noi, în județul Tulcea, Consiliul Județean să fie prezent peste tot și să se implice în dezvoltarea turismului regional! Cu rezultate dintre cele mai bune cu putință, dacă luăm în calcul bilanțul anului trecut.

Actualul președinte al CJ Tulcea, Horia Teodorescu, s-a implicat în toate acțiunile benefice pentru Delta Dunării și a întors acele ceasornicelor spre viitor! A pus bazele unei colaborări trainice cu Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării, alături de care a luat Delta Dunării la pas, ca să zic așa, cu șalupa. Cătălin Țibuleac, președintele AMDTDD, rămâne același neobosit, dar avizat, susținător al turismului din Delta Dunării și Dobrogea de Nord.

Recent, la Tulcea, CJ Tulcea și AMDTDD, în colaborare cu Bio Danubius Cluster și Delta Organic Crops SCS, au organizat o manifestare de talie internațională.

Președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu și președintele Asociației de Management al Destinației Turistice, Delta Dunării, Cătălin Țibuleac au fost gazdele seminarului „Agricultura ecologică – pilon de susținere al turismului responsabil în Delta Dunării“, al cărui principal scop a fost identificarea mecanismelor pentru integrarea produselor eco/agricultura ecologică în dezvoltarea sustenabilă a turismului în destinația turistică Delta Dunării și Dobrogea de Nord.

Evenimentul s-a bucurat de prezența fostului Președinte al Republicii Federale Germania, Christian Wulff, a unor reprezentanți ai Guvernului și ai Parlamentului României, dar și ai mediului de afaceri.

 “A fost foarte important ca să găsim liantul între ceea ce-nseamnă agricultură ecologică și turismul responsabil, cei doi piloni ai dezvoltării durabile în județul Tulcea" , a consemnat Cătălin Țibuleac, președintele AMDTDD.

Președintele CJ Tulcea a declarat la finalul evenimentului: Combinând agricultura ecologică și turismul responsabil, cred că viitorul județului Tulcea va fi unul sănătos, un viitor asigurat“

De ce la Tulcea se poate și la Constanța, NU?

Avem doi președinți cu numele de Horia.
Unul alb - Horia Teodorescu, președintele Consiliului Județean Tulcea, și unul negru - Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța.

Pentru cel ALB, sincere FELICITĂRI!

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri