VICEPRIMARUL LIBERAL DE LA CRUCEA  A DECLARAT RĂZBOI CELOR DE LA RAJA!

VICEPRIMARUL LIBERAL DE LA CRUCEA A DECLARAT RĂZBOI CELOR DE LA RAJA!(1860)Prin ce se diferențiază Iulian Tudorache, viceprimarul comunei Crucea, de ceilalți reprezentanți ai administrației locale?

În principal prin disponibilitatea sa la sacrificii pentru binele localității pe care o păstorește de pe poziția de viceprimar..
Lipsa de orice complex față de toți cei care îi bagă bețe în roate și care pun piedici dezvoltării comunei.
Lipsa de orice complex, ca și în cazul primarului de la Medgidia, în disputa pe care și domnia sa o are cu furnizorii de apă.
Capacitatea sa de a aplica consecvent politica PNL în teritoriu.

Se știe, cei care au ignorat total valențele politicului, considerând din start că le pot face ei pe toate, au eșuat. Are și politicul părțile sale bune.

Iulian Tudorache este un înțelept.
Spun asta prin prisma implicării sale în scandalul generat de exploatarea resurselor de apă potabilă din județ. Prin implicarea directă, cu mijloace concrete, vicele Tudorache menține PNL pe poziții avansate în disputa de uzură cu PSD.

Ținând cont de ofensiva lansată de viceprimarul liberal, războiul cu RAJA se extinde. După Medgidia, au mai apărut și alte puncte fierbinți. El capătă tot mai mult caracteristicile unei lupte de gherilă.

În general, cei care se încumetă să se ia de gât cu conducerea Regiei sunt priviți ca niște extraterești sau sunt catalogați drept...nebuni! Dar admirativ. Ca o recunoaștere a implicării mai multor primari în acest război al apei.

Inițial, am crezut că Vrabie este singurul combatant! Ținând cont de complicațiile, inclusiv politice, ale acestui caz, e de apreciat maniera în care domnul viceprimar a înțeles să reprezinte interesele cetățenilor săi în acest conflict cu urmări imprevizibile.

Tudorache nu s-a limitat doar la polemici.A trecut și la fapte. Iată un exemplu.
Primăria Crucea derulează cu fonduri de la PNDL și cofinanțare de la bugetul local, proiecte de introducere sistem alimentare cu apă în localitățile Crișan, Șiriu, Gălbiori și Stupina, investiție care se va încheia în câteva luni.

„Nu vreau să mai dăm sistemul de apă către Regie. Ei se uită la noi cum facem investiții, cheltuim bani, și vin apoi și preiau toată rețeaua pentru a beneficia doar de resursele generate. Nu este corect. Noi am făcut investiția și să le-o punem în brațe cu urarea „luați-ne voi banii că sunteți deștepți și noi proști”. Nu. Chiar dacă nu vom reuși să ieftinim prețul apei, măcar banii vor rămâne în comună, vom crea locuri de muncă pentru oamenii satului”, a declarat viceprimarul PNL Iulian Tudorache.

În susținerea demersului său, viceprimarul liberal a transmis primarului și secretarului comunei o adresă prin care reamintește că intrarea UAT Crucea în ADI Apă Canal nu a adus niciun beneficiu comunei; prestația pentru servicii nu a crescut calitativ direct proporțional cu tarifele prestate; fondurile locale nu asigură dezvoltarea comunei, ci a prestatorului RAJA; nu sunt prevăzute investiții nici prin POIM; în momentul de față sunt investiții în curs de finalizare, realizate de către comună, ce vor fi predate cu titlu gratuit către RAJA; neîndeplinirea de către prestator a condiționărilor de păstrare a salariaților din stația de pompare Crucea, după predarea efectuată.

Iulian Tudorache zice că tot ceea ce reprezintă venituri ale societății de apă, colectate de pe raza comunei, ar trebui să rămână pe loc, să ajute la dezvoltarea comunei, să asigure salariile localnicilor.

Bun negociator, viceprimarul PNL îi cere primarului Gheorghe Frigioi să țină cont de solicitările cetățenilor și să îi sprijine. Ei sunt cei mai importanți în momentul de față!

Iulian Tudorache își continuă ofensiva. El a solicitat suport pentru inițierea a 4 hotărâri de consiliu local ce vor avea ca obiect: retragerea UAT Crucea din ADI Apă-Canal; încetarea delegării serviciului de apă și canalizare către RAJA; înființarea unei societăți locale, cu acționar unic UAT Crucea, care să opereze sistemul de apă; delegarea serviciului de apă și canalizare către această societate nou creată.

Deși declarativ primarul Gheorghe Frigioi susține acest demers , concret ordinul dat de partid excede de departe interesul comunității , fapt dovedit prin votul consilierilor PSD din data de 07.02.2019 .

"Nu îmi puneam mari speranțe în declarațiile domnului primar, dacă faceți o inventariere a tot ceea ce a declarat domnul primar în nenumaratele interviuri acordate de-a lungul anilor veți constata mereu aceleași gogoși spuse fără suport în fapte " declară domnul viceprimar Iulian Tudorache .

Dar totodată ține să reamintească domnul viceprimar și următorul aspect :
“După finalizarea lucrărilor la stațiile de apă se va solicita un vot consiliului local pentru predarea acestora către Raja , iar niciodată acest lucru nu va fi votat de către consilierii PNL . Chiar mă gândesc să organizez un referendum pe această temă , pentru că voința poporului este suverană pentru noi cei vremelnici in funcții, iar mie nu mi-e frică sa mă raportez la cetățeni "
 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri