HORIA  ȚUȚUIANU și OCHIUL DRACULUI  (II)

HORIA ȚUȚUIANU și OCHIUL DRACULUI (II)(1434)


Pus pe fapte de vitejie, Horia Țuțuianu visează de o bună bucată de vreme că este stăpânul primarilor din județ! E o formulă prin care, crede domnia sa, ar putea să se reabiliteze în fața șefului suprem pe linie de partid!

Stăpânul primarilor!
Sună tentant pentru un personaj care se află la putere, dar nu are putere!

Intrat în derapaj, PSD apelează la tot felul de tertipuri ca să nu piardă controlul în teritoriu și să stopeze plecările din partid sub îndrumarea călăuzei Victor Ponta.

Toți visăm câte ceva în viața noastră, dar nu avem talentul domnului Țuțuianu de a visa funcții și prerogative, modalități de șantaj politic, discursuri, proiecte.

Proiecte? Țuțuianu și natura moartă. Și, în definitiv, ce este un proiect? Nu o natură moartă? Țuțuianu se visează vătaf peste primarii județului, făcând instrucție cu aceștia.

Se spune că banii sunt ochiul dracului.

Dar, în visul său de preamărire, îi face ocheade dracului!

De când cu visele astea delirante, se comportă ca un dresor începător. Și folosește biciul, lovind cu sete podeaua ca să joace în draci primarii după cum le cântă domnia sa!

Banii n-aduc fericirea, dar îi provoacă să saliveze pe oportuniști. În fața sa, frumos aliniați, ca la paradă, stau smirnă primarii întregului spectru politic. Cu toții, știu că banii pentru primării sunt la dresorul Țuțuianu și doar el decide soarta lor.

Asta-i varianta de vis care îi place lui Țuțuianu. Prezidentul CJC se visează făcând instrucție cu primarii opoziției, motiv pentru care numără unu-doi, unu-doi, faceți toți la fel! Se știe, cine are banul, dictează!

Primarule, vrei buget consistent? Sari în PSD, fără plasă de protecție. Haleihap. Cum mai percutează primarii ăștia când e vorba de bani! Banii sunt ochiul dracului.

Dar, în visul său de prea mărire, Țuțuianu îi face ocheade dracului, ca să moară de ciudă primarii care nu vor să se subordoneze PSD sau să accepte diverse alte compromisuri! Se spune că unii fac ziua ce visează noaptea. Cine are posibilități...

În visul său de preamărire, Țuțuianu îi face ocheade dracului, adică banului, ca să sape și la temelia lui Felix Stroe! Spune-mi pe cine nășești, ca să-ți spun cum sfârșești!

Horia Țuțuianu a făcut un proiect conceput după principiile sale personale bazate pe lozinca: “Ești la PSD, ai parte!” Culmea, în condițiile în care poziția sa în partid este din ce în ce mai șubredă! Poate, dacă ar gestiona banii, după criteriile agreate doar de el și de PSD, s-ar reabilita în fața celor care nu mai plusează pe domnia sa. 

Primarii “la mâna președintelui CJC! “
O imagine de-a dreptul idilică pentru domnia sa.

Proiectul în cauză suferă din mai multe puncte de vedere. Unul dintre ele – lasă loc unor interpretări diverse. Se presupune că ar putea fi folosit ca instrument electoral. Știți întrebarea clasică: “Ce îmi dai, ce îți dau?”

Liberalii au reacționat vehement față de situația dată. Există pericolul ca visele domniei sale să se transforme, pentru ceilalți într-un coșmar! Pe de altă parte, prin proiectul nășit de Țuțuianu, s-a încercat o nouă cosmetizare a SĂRĂCIEI, cunoscut fiind faptul că unele unități administrative sunt în pragul falimentului.

Proiectul a fost retras. Nu și gărgăunii specializați în șantaj politic care mișună peste tot acolo unde, fiind vorba de bani, cine împarte, parte-și face!

Iată ce spun liberalii prin vocea lui Septimiu Bourceanu: “Disperarea lui Țuțuianu a atins noi cote. În goana după putere, Țuțuianu încearcă să obțină controlul absolut asupra primarilor din județul Constanța. Omul, despre care stăpânii săi au spus că l-au pus în fruntea CJC să fie zero și să vorbească la comandă, ia inițiativa. O inițiativă păguboasă care nu face decât să demonstreze că noul PSD la Constanța este demn de milă și nu ajunge nici măcar la călcâiul mentorilor Mazăre și Constantinescu. Cu o abilitate politică de tomberon HMT, a ajuns la concluzia că o comisie din cadrul Consiliului Județean Constanța este inutilă pentru că forțele politice prezente în CJC stabileau împreună ce bani primesc primarii din județ și pentru ce. Este vorba despre Comisia de analiză a solicitărilor unităților administrativ-teritoriale în vederea repartizării sumelor defalcate din unele surse de la bugetul de stat. Un spin în coasta lui Țuțuianu, care nu putea astfel să controleze și acești bani. Desființarea acestei comisii este aberantă și abuzivă. Horia Țuțuianu nu face decât să își asigure în mod dictatorial controlul asupra primarilor din județul Constața. Aceștia vor sta la mila unui urmaș slab și fără vlaga a lui Nicușor Constantinescu."

"Consilierii județeni PNL vor propune în ședința următoare un proiect de hotărâre care stipulează înființarea unei noi comisii care să asigure o repartizare corectă și echitabilă a fondurilor către primăriile din județ. Astfel, primarii nu vor putea fi șantajați și forțați să răspundă comenzilor președintelui zero al Consiliului Județean Constanța. Îi amintesc lui Țuțuianu că predecesorul său a încercat în mod mai subtil astfel de metode și acum răspunde pentru ele”, a mai declarat prim-vicepreședintele liberal Septimiu Bourceanu.

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri