UITE AȘA AU DISPĂRUT DINOZAURII !

UITE AȘA AU DISPĂRUT DINOZAURII !(2567)


Primii pași ai copilului pe stradă sau în parc sunt începuturi ale socializării sale trecând în crescendo cu grădinița și școala. Toate treptele de învățământ lasă urme adânci în caracterul nostru, prieteniile pot dăinui pentru tot restul vieții.

Din timpul institutului au rămas o groază de amintiri dintre care acum fac referire la tradiția unor mari spectacole, în aula mare a universității, la încheierea sesiunii de iarnă după care se pleca în vacanțele studențești. ( Despre cele la Tușnad, Herculane sau Sovata îmi este rușine să povestesc amănunte!!!) Ei bine, prin '86 cred, eu aveam un program de pantomimă pe muzică, iar marea surpriză au fost doi colegi, cuplu și în restul timpului, studenți la construcții hidro, veniți cu o scenetă umoristică. Ea o dinozauriță (ăsta e femininul ?), la cei 1,5 m ai ei, iar el masculul mai apropiat la 1.85 și 100kg. Roia el pe lângă ea, onomatopeic o tot îndemna să cedeze și tot atât de plastic ea, plină de fițe, refuza. Concluzia a fost că UITE AȘA AU DISPĂRUT DINOZAURII !

Avem un guvern de dinozauri și, doamne ferește să se înmulțească ! Cel mai slab ,,divan" din istoria acestei țări, măști plimbate să ascundă gândurile ober-ului Dragnea. Nici el, nici toți cei din executiv plus parlamentarii PSD n-ar fi fost acceptați de ideologii PCR de până în '89 la un nivel mai ridicat de președinte de CAP! Comuniștii formaseră cadre ce dirijau discret destine și sforăriile politice. Cum să interpretezi altfel decât prostie crasă atacurile furibunde la Kovesi, atacuri despre care Ponta (ptiu, pe cine am ajuns să citez!) profețea de mult c-o vor împinge în fruntea procuraturii UE? Avem niște figuri sinistre la Bruxelles, Țapardel, Zoană, Grapini de-ți vine să-ți schimbi cetățenia! ,,Să moară capra vecinului" a fost dispoziția primită și îmbrățișată de Grapini și de acolo până la bâlci a fost doar un pas.

D-na Andronescu, tsunami-ul învățământului nostru la fiecare descălecat al dânsei, renaște cincinalul în patru ani și jumătate, vrea ca școala să înceapă mai devreme și semestrele să fie mai ... scurte!?!? Oamenii se cred deja astrologi, probabil prin ordonanță vor schimba și structura anului calendaristic. Abramburica nu se dezminte! ,,Nu ne mai faceți hoți!" mie îmi sună mai mult a confesiune disperată.

Ministerelul (record de licențe verbale) Bogdan Matei, profesor de sport cu nota 2 la titularizare, n-o știe pe d-na Pescaru cu care, doar teoretic, au ,,spetit " la creionarea bugetului pe 2019!

Am asistat la discuții în care se încerca scufundarea (în piscină?) problemei cormoranilor. Accept pertinența subiectului dar cred cu convingere că cine ia partea lui Daea se discreditează. Sunt atâtea filmulețe că nu mai trebuie extra argumente, ce-i tâmpit așa moare!

,,Emoționați până la lacrimi" am văzut imagini de la căsătoria multirespinsei Olguța și de la decorarea conacului oltenesc cu ditamai fake-ul după Rubens pe perete. La cununia civilă că doar asta a fost până acum, puteți zice ce vreți, părea priveghi în toată regula . Probabil se descoperiseră indicii de lipsă a neprihănirii miresei !?

Scriu de mână extraordinar de urât și de foarte multe ori sunt singurul care-mi înțeleg hieroglifele. Ei bine, acest elementar lucru nu-i reușește unui alt monstru al guvernului, d-nul Anton Anton, să aibă parte de beton! Nu știți care? Ăla de stochează energia electrică!!!
Dacă domnul Anton ar avea nevoie de o farmacistă să-i tălmăcească notițele, d-nul ministru Ciamba (eu cred că sunt nume de scenă!) ar avea nevoie de o echipă de lingviști, psihologi și ... zoologi să-i facă de înțeles declarațiile.

Președintele a acceptat în final numirea în posturi ministeriale a două caricaturi, Cucu și Pupăza, scuzați, Cuc și Suciu. Primul, gonit, demisionat, târât pe la ministerul transporturilor, iar al doilea un ilustru anonim ziarist din Bistrița.

Pe lângă incapacitate, incultură și alți in..., ăștia de ne conduc au talpa grea la volan. Atât responsabilul de la muncă (să nu credeți că se muncește pe acolo!) , Marian Budei cât și condamnatul Vâlcov au carnetele de conducere suspendate pe mai multe luni pentru exces serios de viteză.

Apropo de Vâlcov, vă dați seama ce cavou spațios are de aduce 103 tone de aur să-l depoziteze? Pentru cei ce nu realizează sunt 103 000 kg de aur sau , pentru că majoritatea bijuteriilor de familie se reduc la grame, e vorba de 103 000 000.

Avem doar câteva zile până la accederea (ținem pumnii strânși !) Laurei Codruța Kovesi la cea mai mare demnitate europeană ocupată vreodată de un conațional. Vreau să cred că acela o să fie momentul de început al aplicării punctului 8 din proclamația de la Timișoara, din păcate cu o întârziere de 30 de ani, lustrația să devină decelabilă în sfârșit, să putem afirma din tot sufletul: UITE AȘA AU DISPĂRUT DINOZAURII !

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri