Mazăre, către un revoluţionar care cerea drepturi la inaugurarea unor locuinţe sociale: Milogule!(462)


Primarul Radu Mazăre a avut, sâmbătă, un schimb dur de replici cu câţiva revoluţionari care i-au întâmpinat pe el şi pe Victor Ponta în timpul inaugurării unor locuinţe sociale în Constanţa, făcându-i milogi şi cerându-le să aştepte până la terminarea repartizării locuinţelor.

"Nu aşteptaţi voi până termin? Că sunt oameni fără case", i-a spus Mazăre unui revoluţionar care îl abordase pe premierul Victor Ponta cerând drepturi pentru această categorie de persoane, unul dintre revoluţionari replicându-i primarului: "Nu-i nimic".

Radu Mazăre a ripostat imediat spunând: "Cum adică nu-i nimic? Am trei mii de oameni care n-au unde să doarmă". Revoluţionarul a replicat iar afirmând: Aşa. Asmute-i împotriva noastră!".
"Am fost şi eu la Revoluţie (...). Am fost cu puşca la Casa Albă, bă!", a spus apoi Mazăre, care s-a îndepărtat de revoluţionari, replicându-i celui cu care se certase: "Milogule!".

Acest incident între primarul Radu Mazăre şi un revoluţionar a avut loc după ce alţi doi revoluţionari îl abordaseră cu nişte solicitări mai vechi referitoare la anumite drepturi pentru această categorie de persoane pe premierul Victor Ponta chiar la sosirea în cartierul de locuinţe sociale care urma să fie inaugurat.

În acel moment, Ponta i-a întrebat pe revoluţionari: "Aţi fost 24.000 pe străzi, la Revoluţie?", unul dintre revoluţionari răspunzând: "Nu, am fost 17.000", Ponta spunându-le că până când nu îşi vor face ei ordine în rândurile lor el nu are ce le face.

Ulterior, Ponta le-a declarat ziariştilor după inaugurarea locuinţelor sociale că nu au fost 24.000 de oameni la Revoluţie, ci doar "o mie-două".

"N-au fost 24.000 de oameni acum 25 de ani care să lupte cu Ceauşescu. Au fost o mie-două. Nu ştiu câţi au fost. Eu nu dau bani la impostori. Să-şi facă curat. Cum să fac eu curat între ei? Am ieşit şi eu pe stradă, cum a ieşit probabil şi Radu (n.r. - primarul Constanţei, Radu Mazăre) nu ca să ne dea cineva bani, ci pentru că am vrut să scăpăm de Ceauşescu. Cei care, într-adevăr, au fost pe stradă şi şi-au pus viaţa în pericol, vorbesc de cei care au suferit, pentru aceia sigur că dăm, dar în ultimii ani, din considerente politice, s-au umflat cu mii de impostori. Să iau banii de la oameni amărâţi şi să-i dau celor care sunt sănătoşi, în putere, care sunt buni de proteste... Spun un singur lucru: nu dau la toată lumea pentru că nu au fost revoluţionari, ci pentru că revoluţionari de-ăştia care s-au descoperit după 2005 că-s revoluţionari nu cred că e corect să plătim din bani publici. Când rămân atâţia câţi au fost cu adevărat, atunci da", a declarat premierul Victor Ponta.

Victor Ponta şi primarul Radu Mazăre, alături de ministrul Apărării, Mircea Dușa, şi de parlamentari de Constanţa au inaugurat, sâmbătă, ultimele blocuri de locuinţe din prima etapă a cartierului de locuinţe sociale Henri Coandă din Constanţa. Proiectul este în valoare de şapte milioane de euro, iar în acest cartier locuiesc aproximativ 3.000 de persoane nevoiaşe.

Sursa: mediafax.ro
 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri