Viitoarea zonă peninsulară: fără trotuare, cu șosea de coastă, fără ruine

Viitoarea zonă peninsulară: fără trotuare, cu șosea de coastă, fără ruine(1906)


Primăria Constanţa a demarat astăzi lucrările de construcţii din cadrul proiectului ”Reamenajarea Integrală a Zonei Pietonale din centrul Istoric al Municipiului Constanţa”.

Viceprimarul Constanţei Decebal Făgădău a declarat că valoarea proiectului este de peste 11 milioane de euro. Potrivit acestuia, reabilitarea constă în amenajarea zonei pietonale. Noutatea este că nu vor mai exista trotuare, ci pasaje din granit, iar zonele pietonale vor fi amenajate cu pavaj din piatră naturală.

”Proiectul are termen de finalizare primăvara anului 2015”, a adăugat Decebal Făgădău.

Vezi AICI mai multe fotografii.

Prezent la eveniment, primarul Constanţei, Radu Mazăre, a declarat că în zona RAJA Constanţa va investi patru milioane de euro. Vor fi schimbate toate conductele din zonă, vechi de peste 60 de ani.

De asemenea, administraţia locală va demara lucrările la şoseaua de coastă, care va avea punctul de pornire chiar în portul Tomie, dar și la parcul de pe valea portului. Toate acestea înseamnă o investiție adițională de 11 milioane de euro.

Chiar dacă zona se reabilitează, va avea în continuare o problemă: clădirile vechi, care stau să se prbușească. ”Problema clădirilor din zonă o va rezolva piaţa noi, nu putem să o rezolvăm pe bani europeni. Nu există bani pentru aşa ceva. Nu mai dau bani să refacem clădiri private. Sunt situaţii de clădiri care aparţin unor societăţi comerciale şi unde vom face presiuni să le reabiliteze sau dacă nu le vom da amenzi, până ajungem cu ei în instanţă să îi executăm”, a declarat Radu Mazăre.

”Trag un semnal de alarmă proprietarilor de clădiri din zonă Peninsulară să se gândească serios că ori să se asocieză, ori închiriază, dar trebuie cu toţii să facem un efort să reabilităm faţadele clădirilor, pentru că ele vor produce bani, inclusiv pentru cei care sunt proprietari sau care vor deveni proprietari pe aceste ruine din peninsula Tomis”, a spus, la rândul său, preşedintele consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu.

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri