Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța
Promisiunile utopice ale ministrului Mediului. Plus: de ce se ascunde de activiștii de mediu

Promisiunile utopice ale ministrului Mediului. Plus: de ce se ascunde de activiștii de mediu(2313)


Ministrul Mediului și Schimbărilor Climatice, Rovana Plumb, a declarat astăzi, într-o conferință de presă, că va veghea personal ca exploatarea gazelor de șist să se facă în condiții de siguranță pentru mediu și dezvoltarea economică trebuie să fie una durabilă și care să protejeze mediul.

”Voi veghea în permanență ca standardele de mediu să fie respectate, astfel încât să nu fie afectați cetățenii sau mediul”, a declarat aceasta.


Rovana Plumb nu a ținut însă cont că exploatarea va începe cel mai devreme în 2019, după cum afirma chiar șeful său, primul ministru Victor Ponta. Este greu de crezut că Rovana Plumb va păstra funcția de ministru până atunci.
În aceste condiții, ne întrebăm cât de mult valorează promisiunile acesteia că va veghea personal la condițiile de mediu?


În ciuda asigurărilor date, ministrul a refuzat astăzi să dea ochii cu cei câțiva protestatari de la Vama Verde și Centrul pentru Resurse Civice care au protestat împotriva exploarării de la Roșia Montana și împotriva gazelor de șist. La o conferință de presă, a ales o intrare secundară în instituție, pe care a folosit-o și la ieșire, pentru a nu se întâlni cu activiștii de mediu.

”E dreptul lor să protesteze”, a spus scurt ministrul.


Paul Iurea, președintele Asociației Vama Verde, și colegul său, Gabriel Tora, nu s-a lăsat. Au urmărit-o toată ziua pe Rovana Plumb pentru a-i atrage atenția asupra pericolelor exploatării gazelor de șist. Au fost chiar și la Lacul Racilor, în Olimp, unde aceasta, împreună cu colegii din PSD, a luat masa. Nu au reușit să îi transmită mesajul. Încă de la începutul zilei, mai mulți jandarmi și polițiști i-au legitimat pe protestatari și i-au filmat.

”Din septembrie vor amplasa sonde în Dobrogea. Vor face explorare, dar și explorarea înseamnă fracturare hidraulică”, spune Paul Iurea.


 

Recomandări:

http://ziarultimpul.ro/articol/cei-14-care-au-speriat-chevron-ul.html

http://ziarultimpul.ro/articol/de-ce-sunt-gazele-de-sist-o-afacere-proasta-cum-pierde-statul-un-miliard-de-euro.html

Taguri: vama, verde, gaze, de, sist, rovana, plumb, victor, ponta, paul, iurea, cosmin, barzan,
Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri