CE VRĂJI MAI PUNE PSD LA CALE LA MEDGIDIA ?

CE VRĂJI MAI PUNE PSD LA CALE LA MEDGIDIA ?(1848)


Vreme de patru zile, am participat la o interesantă documentare în Delta Dunării, ceea ce a m-a obligat să pun punct, pentru perioada menționată, comentariilor privind situația tensionată din Medgidia. Din păcate, pentru mine, ca jurnalist, chiar într-un moment în care gruparea consilierilor care simpatizează cu doamna viceprimar și-a dat arama pe față! Constat că, după înfrângerea rușinoasă a consilierilor, care pun tot felul de piedici primarului și orașului, nu s-a schimbat, practic, nimic! Nici nu mă așteptam la vreo autocritică din partea vreunuia dintre cei care votează “contra” lui Valentin Vrabie doar de dragul de a-și face imagine!

Halal imagine! Ce mai imagine! Cu roatele în sus, ca după un accident pe polei. Pentru că politicienii sunt, în general, niște lași, indiferent de sex, naționalitate sau grupă sanguină. În spatele ușilor închise ale Consiliului Local Medgidia, unii dintre aleșii poporului au gura mare, care le miroase a busuioacă de bohotin, fac circ în toată regula, cu domnul Butnaru, pe post de responsabil cu ciorba pentru sportivi, sunt viteji până ies, cum zice englezul, în oraș, dacă mai ies.

Aleșii care cobesc tot timpul au dovedit, cu prilejul ședinței de la Sala sporturilor, de la care au lipsit nemotivat, că nu au curajul să stea față în față cu o parte a electoratului. Și, dacă nu au curajul, continuă să-i jignească prin vocea ticăloasă a unor politruci voluntari. Nici nu trebuie să le dau numele. Pot fi foarte ușor identificați, precum ciupercile, sub poala Luminiței Vlădescu.

Spun dumnealor că simpatizanții primarului au fost aduși cu japca sau au fost plătiți pentru a participa la ședința cu pricina! Nu ne spun indivizii cu pricina de ce consilierii, care au făcut atâta rău orașului lor, au zbughit-o în momentul în care au simțit că ar putea fi trași la răspundere pentru faptele lor! De ce au absentat nemotivat? Întreb și eu precum soacra dintr-un spot publicitar pe de medicamente. Căci de ce altceva au nevoie domniile lor, dacă nu de medicamente! Mă refer la gripă, desigur...

Răspunsul este simplu. Lipsesc argumentele! În schimb, au două ținte clare în privința votului negativ cu orice preț. Chiar cu prețul ca întreaga “gașcă politică” să devină ridicolă...
1.Ca să-l discrediteze pe primarul Vrabie.
2. Să o fericească pe doamna Luminița Vlădescu, care visează la un prelungit interimar pentru funcția de edil șef al orașului Medgidia. Chiar la o titularizare pe acest post, știut fiind faptul că PSD este în stare să facă noi farmece în zonă.

A visa visare. Aceasta este tematica personală care a schimbat-o din temelii pe Luminița Vlădescu, pe care unii medgidieni o regretă în postura ei de altădată. Adică, trec în revistă câteva aprecieri, o doamnă adevărată, elegantă, populară, bine pregătită profesional în chestiuni de specialitate etc. Adică, zic, fără fițe și obiceiuri pesediste, fără aere de șefă de neînlocuit, căreia i-au făcut capul mare conducerea de partid și de stat a PSD.

Acum o înțeleg și pe Luminița. După ce partidul te vrăjește și te încântă cu o posibilă promovare în rândurile “marilor doamne ale PSD”, cu domiciliul stabil la București, e normal să îți pierzi temporar mințile!

Deocamdată, domnia sa s-a pus singură în postura în care se află în prezent, aceea de “cap al tuturor răutăților”, fiind pe aceeași treaptă cu Marian Butnaru, omul care vrea să ne convingă că se hrănește doar cu supă și că tot timpul cad zdrențele de pe el! Dovadă intensitatea huiduielilor cu care au fost întâmpinate numele lor de către cetățenii necăjiți!

De cine și de ce s-a temut doamna viceprimar?
De cei care ar fi întrebat-o de ce, în ciuda faptului că și-a recuperat toate drepturile de pe urma funcției pe care o deține, trece destul de rar pe la Primărie? După cum ne spunea cineva! Sau poate că a considerat evenimentul de la Sala sporturilor ca fiind total nesemnificativ și, atunci, în virtutea celor învățate la PSD, le-a dat organizatorilor un flit de nu s-au văzut, știind că exemplul său personal va fi urmat fără crâcnire de către acoliții săi de la PSD, ALDE și PNL. Și PNL ?

Poate că tematica ședinței în sine, controversele generate de disputa privind soarta sportulului local, nu erau atât de importante pentru domnia sa. Dar, în esență, în opinia mea, i-a tratat din reflex cu aroganță pe cetățenii orașului care au vrut să-i prezinte necazurile cu care se confruntă. Ca de la om la viceprimar.

Dacă a fost sfătuită să întoarcă spatele “poporului”, acum, în plină campanie pentru campania electorală dedicată viitoarelor alegeri locale, care se apropie cu pași repezi, a comis-o!

Vă prezint refrenul consilierilor domniei sale:
“Întrebați, întrebați, că răspuns tot nu o să aflați!”

Oare ce vrăji mai pune la cale PSD la Medgidia?
 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri