LAȘII

LAȘII(1616)


Cei care au fost prezenți, marți seara, în număr foarte mare, în Sala Sporturilor “Iftimie Ilisei” din Medgidia, reprezintă un procent important din totalul celor care nu mai suportă orgoliile prostești ale consilierilor care votează tot timpul împotriva primarului.

Am asistat la o premieră inedită în materie de democrație, la un moment al adevărului. Așa aș considera eu organizarea ședinței de lucru a Consiliului Local Medgidia în locația amintită. În plus, un test pentru cei cărora le-a ajuns cuțitul la os prin prisma comportmentului abuziv de care dau dovadă de luni de zile aleșii poporului aflați în zodia pesedistă. Vor răspunde ei chemărilor primarului Valentin Vrabie și acestui important test electoral?

Dar consilierii negativiști? Vor îndrăzni domniile lor să dea ochii cu cetățenii nemulțumiți de votul domniilor lor, care a avut ca efect desființarea CS Medgidia, clubul sportiv fanion al orașului? Ca toți cei învățați să nu dea nimănui socoteală, domnii consilieri, care au linșat sportul local, au absentat de la ședința la care au fost invitați și cetățenii orașului!

În opinia mea, au dat dovadă de lașitate, ceea ce mă îndreptățește să cred că argumentele pe baza cărora au votat, nu sunt convingătoare în fața unui public furios. Atât de furios, încât, și doamna Luminița Vlădescu, viceprimar, a considerat că este mai bine și mai constructiv să-și facă de lucru la PSD, partidul pe care îl slujește cu devotament. Absența sa, ca și a consilierilor din tabăra pesedistă, a fost sancționată cu huiduieli și invitații la...demisie!

Ca să își spele obrazul, asta ar fi cu adevărat o soluție rapidă și morală...DEMISIA! Asta s-a cerut și pe parcursul perioadei în care s-a încercat organizarea unui referendum. Demisia domnilor consilieri și reorganizarea alegerilor.

În ciuda solicitărilor venite din tribune, nu a fost o manifestare politică, ci una realistă, de susținere a activității sportive, având ca principal obiectiv relansarea CS Medgidia.

Am reținut, în acest context, declarația unui părinte:
"Băiatul meu a venit aici să facă performanță, nu politică!"

Pe acest subiect, doamna Elena Frâncu, fostă sportivă de performanță, directoarea Sportului dobrogean, ani de zile, fără a fi membră de partid în comunism, a ținut un discurs extraordinar de sensibil și la obiect. Elena Frâncu a venit să susțină sportul din Medgidia, ceea ce poate fi interpretat ca o garanție că avem de-a face cu un obiectiv serios și de viitor. Mai ales că s-a vorbit foarte mult despre tineri! 

Manifestarea de la Sala Sporturilor a mai scos în evidență câteva aspecte și concluzii importante. S-a dovedit, și dușmanii ar trebui să ia aminte, că primarul Vrabie Valentin nu este singur, pentru că are cea mai mare parte a orașului de partea sa. Dovadă reacțiile entuziaste și de susținere necondiționată venite dinspre public. În timp ce adversarii săi au dat dovadă de lașitate, ascunzându-se pe unde au putut, domnia sa a stat în fața oamenilor cu fruntea sus și a discutat cu ei.

Dacă aveau curaj și sufletul curat, așa ar fi trebuit să procedeze și doamna viceprimar împreună cu consilierii preferați de domnia sa.

Realitatea ne-a demonstrat că Valentin Vrabie se bucură de respectul unui număr mare de localnici, aspect dovedit de comportamentul de excepție a celor care au umplut până la refuz tribunele Sălii Sporturilor. Prezența Elenei Frâncu, Doamna sportului românesc, a dat o valoare aparte manifestării de la Medgidia.

Tot mai mulți oameni capabili din diverse domenii de activitate vor să ajute Medgidia. Mai puțin cei plătiți să facă acest lucru. Mă refer la conducerea Consiliului Județean Constanța. Direct la domnii Țuțuianu și Palaz, președinte și vicepreședinte, care nu au avut niciodată parte de o primire entuziasmată în zonele de care răspund...Poate de aceea nu îl înghit pe Vrabie.

Și o concluzie de final.
Doamna Vlădescu, lider al PSD Medgidia, a dat publicității o declarație de presă, încercând să-și motiveze absența sa și a consilierilor pe care-i păstorește! La atât se rezumă respectul față de cetățenii orașului!

Fuga de răspundere e rușinoasă și tare păguboasă pentru sportul orașului Medgidia! Lașii!
 
jooble.org