CEI TREI IEZI CUCUIEȚI SCHIMBĂ MACAZUL ÎN PNL CONSTANȚA

CEI TREI IEZI CUCUIEȚI SCHIMBĂ MACAZUL ÎN PNL CONSTANȚA(1927)


O mândrețe de iezișori, trei la număr, băieți cu carte, toți OK. Asta este oferta PNL pentru alegerile locale care au ca principal obiectiv câștigarea fotoliului de primar al orașului Constanța.

O decizie care a generat numeroase efecte principale și colaterale. Comentarii în contradictoriu declanșate de propagandiștii PSD.

Momentul de impact, cu trei propuneri liberale, a produs unele schimbări la capitolul imagine.

 

1. S-a pus punct unei lungi perioade cenușii în care PNL a fost folosit pe post de poligon pentru diverse experiențe politice de către diverși intruși care nu aveau nici o legătură cu partidul sau, în general, cu liberalismul.

2. A fost un semnal că suprafața alocată sforarilor s-a redus substanțial.

3. Sunt primele semne care atestă debutul unei noi politici de cadre.

4. PNL se mișcă!

5. Există tineri cu o carte de vizită impecabilă, bine pregătiți profesional, cu cazierul curat, competenți în domeniul lor de activitate. Dar, desigur, fără o prea mare experiență politică. Dar asta nu este o problemă. Dincolo de amănuntele mai mult sau mai puțin biografice, e de apreciat un aspect foarte important: Curajul de a se descurca singuri. În cazul unui eșec, TINEREȚEA nu trebuie să mai fie evocată ca scuză de genul: “Iertați-l, a greșit, e și el...tânăr!” Până la urmă, PNL nu este o grădiniță cu un orar redus! Este important ca tinerii din PNL să capete experiență de viață, pentru a fi oricând pregătiți să preia conducerea unor obiective importante.

6. E posibil ca, până la alegeri, să se mai producă unele schimbări sau modificări. Doar de identitate, pentru că esența politicii de cadre nu se modifică.

7. O altă atitudine față de opinia publică, față de alegătorii care au rămas fideli PNL.

8. Propunerile făcute pentru alegerile locale nu au fost votate în unanimitate. Semn bun. Înseamnă că democrația începe să funcționeze din nou la parametrii normali!

9. A fost stinsă și ultima sursă de dezbateri în contradictoriu din interior. Sigur, vor veni altele… Septimiu Bourceanu a confirmat, și cu acestă ocazie, că nu intenționează să candideze la funcția de primar al orașului Constanța. E bine că e liniște în PNL Constanța!

10. O dovadă de relaxare: integrarea rapidă a lui Adrian Manole într-un fost ‘viespar” al partidului. Acum, aici, se muncește pe brânci la reconstrucția PNL.

11. Materia de bază pentru consolidarea partidului reprezintă produsul finit rezultat din corelarea școlii vechi liberale cu școala nouă liberală.
Principalul obiectiv: OMUL.

12. De când au fost puse schelele pe PNL, se observă schimbări importante pe tabla de șah, rezultatul unor tactici mai eficiente, dar și a unei seriozități fără cusur.

13. Contribuții decisive: Robert Boroianu, Bogdan Huțucă, Adrian Manole și alții. Au contat foarte mult și inițiativele lui Septimiu Bourceanu, fără de care nu s-ar fi ajuns prea departe.

14. Concluzia: PNL s-a deschis și s-a reașezat în front pe o poziție ofensivă. Sunt semne că e pe drumul cel bun în tentativa de a-și căpăta profilul de partid bătăios.

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri