CLAUDIU PALAZ - UN HERCULE CARE SPARGE NORMELE!

CLAUDIU PALAZ - UN HERCULE CARE SPARGE NORMELE!(1642)


Unele atribuțiuni din fișa postului lui Hercule au fost preluate de Claudiu Palaz, vicepreședintele Consiliului Județean Constanța.

Hercule, pentru cei care au auzit abia azi despre el, este un individ care a dat cu leul de pământ în Băile Herculane, stațiune de renume mondial aflată pe targă.
A dat cu leul de pământ mai tare decât euro!

Dar cum a ajuns Claudel, cum îmi place mie să-l alint, să fie comparat cu Hercule, când domnia sa este o mândrețe de băiat, tras prin inel, dar fără mustăcioară, ce-i drept. Adică slab.

Legenda lui Palaz seamănă cu cea a lui Moș Ion Roată și UNIREA, un coniac foarte popular în cartierele mărginașe.

Într-o zi, mai mulți cetățeni se opinteau de zor să mute piciorușul unui pod de acces în Portul Constanța. De ce să-l mute?Așa era prevăzut în schița tehnică. Trăgeau de el, oftau, șuierau, se opinteau...mai și înjurau! Mă rog, sâsâiau ca șarpele ăla care își uită tot timpul ochelarii de vedere acasă. Degeaba. Și când toți erau convinși că podul o să rămână crăcănat, a trecut pe acolo Claudiu călare pe un dinozaur decapotabil ultimul răcnet.

Legenda spune că, la rugămintea cetățenilor care locuiesc în zonă, domnul Palaz a mutat, fără un efort prea mare, piciorușul podului cu vârful pantofiorului său de lux! Fără a perturba traficul portuar. Câteva cumetre au căzut într-un profund extaz…

Ce mușchi! Câtă forță! Cât curaj!
A degajat singur terenul.
În această situație, s-a renunțat la învățăturile lui Moș Ion Roată. Deși nu practică culturismul, Claudel e plin de mușchi din cap până în picioare. Ori a căzut pe o pătură de mușchi vegetali, ori s-a frecat de vreun pom!

Imaginea sa de Hercule al poporului revine în centrul atenției opiniei publice. Recent, a fost surprins în timp ce executa mișcări rapide, învățate de la samurai, care aveau o țintă stabilă: ruinele unor clădiri vechi abandonate de niște indivizi superficiali. Care, citez, fie au dormit, fie au anumite interese! S-a trezit, însă, la timp domnia sa și a făcut praf toate sursele de infecție care i-au ieșit în cale…

Mai mult de atât, tot timpul cât a demolat, până s-a plictisit, a certat autoritățile, a tras de urechi presa și a criticat fosta conducere a C.J.Constanța.

Că de ce nu am scris despre toate nenorocirile puse pe tapet de domnia sa! Suntem sau nu mai suntem câinii de pază ai democrației? Da, suntem, dar suntem paznicii cu o viață ca de câine ai democrației...

Că am dormit în front sau în fund!
Cu ce dracu ne-am ocupat la vremea respectivă!
Unde ne era nouă, jurnaliștilor, gândul!
Că nu cumva am avut noi vreun interes și de aia nu ne-am făcut conștiincios meseria!

Mie personal îmi stă și acum gândul la perioada în care domnia sa a exercitat, ca să fim solemni, funcția de prefect al județului Constanța. Așa sunt eu. Un nostalgic. Nici în perioada aceea de prefaceri, rețin bine, Spitalul Județean nu sclipea de curățenie!

Claudiu Palaz e fericit că nu răspunde dumnealui de Sănătate, ci Țuțuianu, care poate juca dublu rol într-un film despre viața romanțată a caprei vecinului. De când aștepta Claudiu Palaz să-și verifice răzătoarea pe fundul cuiva! Ca să nu mai apeleze la capra vecinului, a trecut la răzuit fosta conducere a CJC. Curajos, băiatul!

Dar actuala conducere, mă rog, cu ce se poate lăuda? Niciodată județul Constanța nu a arătat atât de jalnic! Am avut o vreme impresia că Palaz și Țuțuianu vor juca împreună la dublu. În politichie, desigur. Concurența, însă, în perspectiva viitoarelor alegeri nu lasă loc de gingășii…

Țuțuianu, politic vorbind, este în agonie.
Palaz, dacă are vreun interes, nici nu trebuie să muște prea tare. E suficient să-l invite la o plimbare cu metroul prin București, fără peron pe partea dreaptă…

Exact, că am pomenit mai sus, se apropie alegerile! Sosește și momentul adevărului. Curând, aleșii poporului vor fi obligați să prezinte raportul celor patru ani de mandat. Bilanțul. Adică dovada, cum ar spune cineva, lucrului bine făcut.

Abia în acest context, înțeleg de ce domnul Palaz vrea să facă dintr-o banală acțiune de demolare un fapt ieșit din comun! Ca și cum dacă nu era dumnealui rămânea gaură în cer!

Claudiu Palaz are exercițiul unei echipe de zgomote. Zici că doar el muncește în județul ăsta!

Tehnica folosită generează doar un câștig temporar de imagine și un bun prilej de a pune în cârca presei încă o piatră luată din casă.

Cum ar fi, de pildă, starea deplorabilă din județul nostru. Castana fierbinte din mâinile lui Țuțuianu!

A doua oară, dacă mai ai o tentativă de a reveni în politică, domnule Țuțuianu, ia-ți niște mănuși mari de sudor. Înainte conta foarte mult să ai origine muncitorească…
jooble.org